24 mei 2024

Preview: Wat is The Elder Scrolls: Blades?

The Elder Scrolls: Blades is Bethesda’s nieuwste smartphone game die zich momenteel bevind in een Early Access stadium. Langzamerhand worden er meer spelers uitgenodigd om het spel te spelen. Deze uitnodiging ontvang je indien je je hebt ingeschreven voor de game in de Play of App Store.

De game is volledig Free-To-Play met alle positieve en negatieve effecten van dien. De game leunt zwaar op microtransacties die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Enerzijds kan je directe upgrades kopen in de in-game store door middel van chests (lees: Lootboxes). Anderzijds kan je processen in het spel versnellen door bijvoorbeeld je huidige chests direct open te kunnen maken in ruil voor gems.
In The Elder Scrolls: Blades beschik je over een stad die in het begin van de game volledig verwoest is. Jouw taak is om deze hele stad opnieuw op te bouwen met huizen en shops zoals een smid, brouwerij, werkplaats, etc. Het bouwen kost tijd en deze tijden kunnen flink oplopen waardoor je gameplay uiteindelijk wat stroperig zal verlopen, vooral als je chest inventory vol zit.
Gebouwen kosten resources en gold. Deze resources krijg je door middel van quests en het verhaal te volgen. Zodra je een quest begint zal je naar een dungeon getransporteerd worden waarin jij jouw taak moet voltooien. Deze kunnen enorm verschillen. Simpele “jobs” kunnen inhouden dat je personen moet redden, bepaalde items moet verzamelen of bepaalde vijanden moet slachten. Verhaal quests zijn meer gevormd rond het verhaal, maar de gebieden waar je deze quests in voltooid lijken erg op elkaar of zijn identiek.
De game maakt gebruikt van willekeurig gevormde dungeons, maar ook handgemaakte gebieden. De quests in deze gebieden zullen steeds moeilijker worden waardoor je steeds je stad moet blijven uitbouwen. Je kunt je smid versterken waardoor je betere items kunt kopen of smeden. Je kunt ook je eigen gear versterken in plaats van nieuwe gear te maken of te kopen. Afhankelijk van het item is deze tot een bepaald niveau te versterken.
Wil je een goed beeld krijgen van de Early Access game zoals die er nu uit ziet en werkt? Bekijk dan onze preview van de game hier beneden waarin wij bovengenoemde onderwerpen in beeld brengen en nog wat meer laten zien!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →