Esports: LEC Finale; Wie moet er winnen?

We hadden eerder deze week al een kleine voorbeschouwing gedaan van de finale in de LEC. Maar vandaag gaan we de drie teams wat beter onder de loep nemen. Want wie van de drie zou er moeten winnen en waarom? Dat kun je hieronder gaan lezen. We beginnen met de halve finalisten en daarna de eerste finalist G2 Esports.

Fnatic

Eerste halve finalist is Fnatic. Fnatic heeft een rommelige reguliere seizoen gehad in de LEC. Fnatic had vorig jaar een ontzettend succesvol jaar waarin Fnatic beide EU LCS won, beslissend was tijdens Rift Rivals, halve finale MSI en finale Worlds 2018. Maar in de winterstop vertrok één van hun sterspelers, Caps, naar de grote concurrent G2 Esports. Fnatic besloot toen om wederom te investeren in een jong talent genaamd Nemesis. Voor de rest bleef het team bij elkaar. Naast Nemesis begon Fnatic ook wat later aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Hierdoor begon het uiterst slecht voor Fnatic.
In de eerste weken werd er achter elkaar verloren. Slechts drie games werden er gewonnen tot aan de helft van de split. Maar na de eerste game van de tweede helft,  begon Fnatic weer te winnen. Eindelijk hadden ze hun vorm weer gevonden. Games werden achter elkaar gewonnen en wonnen de laatste acht games achter elkaar. G2 Esports en Origen werden beide verslagen in de reguliere competitie. In de playoffs werd Vitality met gemak opzij gezet. In de ronde erna werd Splyce verslagen. Fnatic heeft nog steeds het momentum en vorm. Zal dit genoeg zijn om de halve finale en de finale te winnen?

Origen

Origen is een oude organisatie die even van het podium verdwenen was. Van het halen van de halve finale op Worlds tot afgaan in de EU LCS. Origen verdween even van de radar. Maar Origen is terug in de LEC en hoe. Origen bleek dit seizoen een stabiele diesel motor te zijn. Games werden gewonnen maar het verloor zo nu en dan ook. In de laatste weken kwam de diesel steeds meer opgang en verloor het nagenoeg geen games meer.
Origen onder leiding van Deficio en Xpeke maakt een stabiele indruk die games prima naar hun toe kunnen trekken. Met ervaren spelers en ook jonge talenten is Origen een team dat je niet mag onderschatten. Echter ging Origen vorige week hard onderuit tegen finalist G2 Esports. Enkel in de eerste game had Origen wat te zeggen, maar daarna zagen we een te sterke G2 Esports. Weet Origen zich te herstellen van die klap tegen Fnatic? Zo ja dan zullen ze het weer moeten opnemen tegen G2 Esports. Als ze zich daar beter op hebben voorbereid, kunnen ze zo maar met de beker er vandoor gaan.

G2 Esports

G2 Esports had vorig jaar een wisselvallige jaar. Het wist geen titel te behalen in de EU LCS. Maar tijdens Rift Rivals was G2 Esports een van de drijvende krachten achter de winst van Europa. Tijdens Worlds verbaasde G2 Esports vriend en vijand door de halve finale te behalen. Maar in de winter zat het team niet stil. Midlaner Perkz verplaatste zichzelf naar de AD positie. Mikyx werd aangetrokken op de support rol en Caps werd overgenomen van hun grote concurrent Fnatic.
G2 Esports werd hiermee in één klap de dood geverfde favoriet van de LEC. En die titel maakte ze maar al te graag waar. G2 Esports bleef lang ongeslagen en leek op weg naar evenaring van het Fnatic record. Maar het verloor een aantal games, met name in de laatste weken van de reguliere competitie. Echter was hun nummer één positie al veilig gesteld. In aanloop naar de halve finale tegen Origen was de vraag of G2 Esports hiervan kon herstellen. En die vraag werd goed beantwoord. Met een eenvoudige 3-0 overwinning op Origen lijkt G2 Esports weer in top vorm te zijn. Maar zal dit genoeg zijn om de beker op te tillen?
Drie teams, één winnaar. Wie denken jullie dat er gaat winnen komende zondag? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation