26 februari 2024

Verander vanaf morgen je Playstation naam!

Eindelijk is het zover. Playstation maakt het mogelijk om je Playstation naam te veranderen, maar er zit een klein addertje onder het gras. Het kan namelijk zo zijn dat je games niet helemaal meer weten wat links of rechts is na het veranderen van je naam.

Playstation laat weten dat alle games na 1 april 2018 geen problemen vormen voor je nieuwe naam. Games vóór die tijd kunnen een aantal problemen met zich mee brengen. Zo zal bepaalde progression of DLC aankopen gekoppeld zijn aan je vorige online ID. Gelukkig heeft Playstation een uitgebreide lijst met games geplaatst die zijn getest met de nieuwe functie. Via deze website kan je precies zien wat voor problemen je kan ondervinden in een game indien je je naam veranderd.
Remasters tellen niet voor de 1 april 2018 regel. Deze games zijn zodanig ontwikkeld dat ze geen rekening hebben gehouden met een toekomstige naamverandering. Alle games na 1 april 2018 zijn ontwerpen met de achterliggende gedachte dat er een naamswijziging kan voorkomen in je Playstation Network ID. Lees hier meer over alle voorwaarden.
Het veranderen van je Playstation naam kan eenmalig gratis, daarna betaal €9,99 per naamswijziging. Indien je een Playstation Plus abonnement hebt betaal je €4,99 per naamswijziging. Indien je terug wilt naar je vorige naam, kan dit kosteloos gedaan worden. Zodra je je naam wijzigt kan je er voor kiezen om je oude naam 30 dagen lang zichtbaar te houden. Zo kunnen je vrienden zien dat je een nieuwe naam hebt gekozen.
Alle namen die je hebt gekozen zullen aan jouw account gekoppeld blijven. Andere spelers kunnen geen oudere naam van jou overnemen. Je mag zo vaak van naam veranderen als je wilt, waarbij het kiezen van een vorige naam kosteloos gedaan kan worden. Het wijzigen van je naam kan enkel via een Playstation 4 of internetbrowser. Je kunt je naam niet veranderen via een Playstation 3 of Vita systeem.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →