27 februari 2024

Disney+ heeft een release date voor de Verenigde Staten

Disney heeft op hun eigen Investor Day meer details bekendgemaakt over hun streamingdienst die Disney+ (DisneyPlus) gaat heten. De eerste informatie die naar buiten is gebracht, is de releasedatum en de prijs voor de Verenigde Staten. De dienst zal daar op 19 november releasen. Wanneer de dienst in Europa gebruikt kan worden is nog onbekend.

Disney heeft de naam van hun streamingdienst bekendgemaakt. De naam van de dienst is Disney+ (DisneyPlus) en het bevat films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Nu de dienst een naam heeft gekregen, kan Disney beginnen met het geven van informatie over wat de dienst gaat inhouden. Hier zijn ze gisteren aan begonnen op de jaarlijkse Disney Investor Day. Ze hebben op dit evenement de details bekendgemaakt over de dienst met betrekking tot de Amerikaanse markt. De dienst zal in de Verenigde staten op 19 november gereleased worden en kost $6,99 per maand (Bron). Een aantal titels die op de dienst beschikbaar zullen zijn, hebben ze ook bekendgemaakt. Voorbeelden zijn Magic of the Animal Kingdom van National Geographic en Into the Unknown: Making Frozen 2 van Walt Disney Animation Studios.

Europa

Er is op dit moment nog geen informatie naar buiten gebracht over de Europese markten. Het is echter wel te verwachten dat de dienst niet heel veel later in Europa gereleased zal worden dan in de Verenigde Staten. De prijs zal waarschijnlijk ook niet heel verschillend zijn. We moeten echter nog wachten op het moment dat Disney verdere details over de Europese versie van Disney+ bekend gaat maken.