1 december 2023

Assassin's Creed Unity nu gratis te downloaden voor PC

In een grote brand in de Notre-Dame deze week is een groot deel van de beroemde kerk verwoest. Om de kerk weer te restaureren wordt het gedetailleerde model van het monumentale gebouw uit Assassin’s Creed Unity gebruikt. Als eerbetoon hieraan stelt Ubisoft de game nu gratis beschikbaar voor PC.

Op 15 april jl. brak er rond 18.00 brand uit in de Notre-Dame in Parijs. Deze brand heeft het dak en toren van de kathedraal verwoest. Met het maken van het model in de game heeft Ubisoft volledige toegang gehad tot de kathedraal. Door de verbinding die Ubisoft hierdoor voelt, hebben ze €500.000 hiervoor beschikbaar gesteld. Ubisoft wil iedereen aanmoedigen om met hen mee te doneren. Om dit te bemoedigen stellen ze Assassin’s Creed Unity gratis beschikbaar zodat mensen in de tussentijd wel Notre-Dame in al haar pracht kunnen bezoeken. Zo meldt Ubisoft in haar blogpost.
notre-dame

Blogpost

Als de rook wegtrekt na de gebeurtenis met de Notre-Dame op maandag, staan we in solidarité met onze mede-parijzenaren, en iedereen de wereld rond, geroerd door de vernietiging die het vuur veroorzaakt heeft. Notre-Dame is een integraal deel van Parijs, een stad waar we nauw tot verbonden zijn. Een monument als deze in gevaar zien heeft ons allen dan ook diep geraakt.
In de nasleep van deze ramp doneren we €500.000 om te helpen bij de restauratie en wederopbouw van de kathedraal. We moedigen iedereen die interesse heeft om hetzelfde te doen. Daarnaast willen we iedereen de kans geven om de Notre-Dame in alle pracht en praal te ervaren op de manier zoals we het beste kunnen bedenken. Voor een hele week geven we Assassin’s Creed Unity weg op PC, voor iedereen die dit wilt doen. Je kunt de game hier voor Uplay op PC downloaden: http://assassinscreed.com/unity-notredame/
Toen we Assassin’s Creed Unity aan het ontwikkelen waren, hebben we een nog diepere verbinding gekregen met deze ongelooflijke stad en haar bezienswaardigheden, waarvan de belangrijkste de buitengewoonlijke recreatie van Notre-Dame is.
Video games maken het mogelijk om plaatsen te verkennen op manieren zoals we het ons anders niet kunnen voorstellen. We hopen dat we, met dit kleine gebaar, iedereen de kans kunnen geven om onze virtuele hulde dit monumentale stukje architectuur te kunnen waarderen.

Na het downloaden van de game zal je hier eigenaar van zijn en blijft deze beschikbaar in je bibliotheek. Assassin’s Creed Unity is hier gratis ‘aan te schaffen’.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →