29 februari 2024

The Division 2 Dark Hours update uitgesteld

Ubisoft heeft er voor gekozen om title update 3 voor The Division 2 uit te stellen. De bedoeling was dat deze op 25 april zal uitkomen. Dat zal na het uitstellen ergens in mei zijn. De daadwerkelijke release date moet nog vastgesteld worden.

De release date zal worden gekozen nadat de resultaten van verdere tests en balancing bekend zijn. Ubisoft noemde Operation Dark Hours de grootste uitdaging voor spelers tot nu toe en wil dan ook zorgen dat de update uitvoerig getest is. Daarbij komen een hele hoop balance veranderingen in zowel PvE als PvP. Er zal dus goed naar de feedback van spelers geluisterd worden.
Om deze tests uit te voeren heeft Ubisoft de Public Test Servers op PC geopend. Het plan is om de nieuwe The Division 2 update hierin te testen en spelers de kans te geven om kennis te maken met de aankomende veranderingen. Dit zal in phases gebeuren. Daarbij komen er surveys en forum threads, tesamen met de gebruikelijke general en technical issues forum threads, om over deze onderwerpen te spreken.
The Division 2 update
De PTS is al live en bevat elk nieuw onderdeel van de nieuwe content in de Title Update 3 behalve natuurlijk de raid. De raid zal een groot nieuw onderdeel van de content zijn. Daarbij introduceert de nieuwe patch een aantal nieuwe talent buffs en natuurlijk ook een aantal nerfs. Daarbij zullen er balancing veranderingen komen voor Conflict en Dark zones.
Ubisoft heeft de patch notes van de update nog niet uitgebracht.

De reviews voor de game zijn tot nu toe vooral aan de positieve kant. De game lijkt het in alle charts dan ook goed te doen.

The Division 2 kwam recent vaker in de game nieuws wereld naar voren. Niet alleen vanwege het grote succes, maar ook vanwege een homohatende text in de game. Zo droeg een politie agent op een billboard het badge nummer “fa6607”. Ubisoft heeft besloten de tekst meteen te verwijderen.