25 mei 2024

Star Citizen Director spreekt over Anthem

Star Citizen en Anthem hebben beide genoeg kritiek mogen ontvangen van hun communities. CIG Director Chris Roberts wil toch dat beide games het goed doen. Hij sprak onlangs over hoe hij de problemen van Anthem zou aanpakken.

Chris Roberts is de mastermind achter het enorm succesvolle Star Citizen en Director bij Cloud Imperium Games. Star Citizen heeft al meer dan 200 miljoen dollar aan funding mogen ontvangen van backers die erop los willen gaan in de space-sim.
Roberts werkt nu al zo’n dertig jaar in de game industrie en heeft enorm veel passie voor sci-fi open worlds. Vandaar dat hem gevraagd werd hoe hij naar de 2019 Bioware titel Anthem keek.
Volgens Roberts ligt het grootendeels aan de verwachtingen van spelers. Hij vergelijkt de situatie met die van No Man’s Sky, die gemaakt werd door een team van 13 man. Hij noemt het resultaat dan ook indrukwekkend maar zegt dat de verwachtingen van fans veel verder gingen. Uiteindelijk veranderde de kijk van spelers op No Man’s Sky na een heel hoop updates en nieuwe features.
Anthem Star Citizen
Roberts lijkt ook te denken dat de samenwerking van BioWare met EA voor een verkeerde indruk heeft gezorgd. Zo lijken veel fans onder de indruk te zijn dat Anthem afgeraffeld is of dat EA voor een verkeerde afloop van de development zorgt. Of dat echt zo is, is moeilijk te zeggen. Het kan fans natuurlijk niet kwalijk genomen worden na wat er met Andromeda gebeurde.
Uiteindelijk, zegt Roberts, komt het allemaal neer op het conflict tussen de verwachtingen van fans, en de resultaatgerichtheid van de grote ontwikkelaars. Zou het niet zoveel om de cijfers draaien, denkt hij dan ook dat het beter was geweest om een jaar te wachten met de release van Anthem om verder aan de game te werken. Daarnaast zijn mensen niet genoeg op de hoogte van de toestanden binnen de gaming industrie.