15 april 2024

Esports: MSI play-in Knockout ronde

De play-in groups van MSI zijn afgerond. Twee teams hebben zich geplaatst voor de play-in knockout ronde die vandaag en morgen worden afgewerkt. Phong Vu Buffalo en Vega Squadron nemen het vandaag op tegen Flash Wolves en Team Liquid. Verliezers hiervan krijgen nog één kans tegen elkaar. Die wordt dinsdag gespeeld. Winnaar daarvan plaatst zich ook voor de groepsfase van het hoofdtoernooi.


We beginnen morgen met Team Liquid tegen Phong Vu Buffalo in de knockout ronde van MSI. Deze game is een lastige voor Team liquid. Ondanks dat Team Liquid qua naam en spelers de favoriet zijn, is Phong Vu Buffalo een team dat niet onderschat mag worden. Zeker niet nu ze in eigen land spelen. Flash Wolves en Vega Squadron spelen als tweede. Flash Wolves is hier de duidelijke favoriet, ondanks de bijna onverslagen reeks van Vega Squadron.

Play-in groep A

In groep A van MSI waren Phong Vu Buffalo en Fenerbahce Espor de favorieten en de sterkste team. Beide eindigde bovenaan de groep met 4-2. Hierdoor was een tiebreaker nodig om te bepalen wie van de twee er doorging naar de knockout ronde. In een spannende game was het Phong Vu Buffalo die wist te winnen. Gesteund door het thuis publiek kan Phong Vu Buffalo zich nu klaar maken voor hun serie tegen Team Liquid.

Play-in groep B

In groep B werd het uiteindelijk vrij eenzijdig. De twee favorieten DetonatioN FocusMe en INTZ e-Sports Club konden hun rol niet waar maken. Verrassend genoeg was het Vega Squadron die winst naar winst zich naar de top van de groep wist te komen. Ondanks dat ze de laatste game verloren maakte dit team veel indruk. Met een 5-1 score mogen zij zich nu opmaken voor hun confrontatie met Flash Wolves.
Hebben jullie onze voorbeschouwing gemist van de play-in groups? Dan kan je die hier teruglezen.