18 mei 2024

Nieuw: de Overwatch Workshop!

Voor iedereen die wel eens iets anders wilt spelen dan de normale ‘Push the Payload’ en ‘King of the Hill’ speelmodes. Allemaal nieuwe mogelijkheden tot spelen met de nieuwe Overwatch Workshop.

Iedereen die Overwatch speelt weet dat je een aantal standaard spelsoorten hebt wanneer je op Quick Play drukt. Daarnaast kan je kiezen voor Competitive, waar het dezelfde spellen zijn zoals in Quick Play maar dan uitgebreider. Daarnaast heb je de roulerende events met de bijbehorende spelmodes en de Create Game wanneer je je eigen spel wilt maken met kleine aanpassingen.
Overwatch
Maar nu komt Overwatch met zijn eigen Workshop. Een manier waar je écht nieuwe spelletjes kan creëren vergeleken met Create Game. De Workshop geeft je de mogelijkheid om een eigen script te maken met nieuwe regels.
Wanneer een regel ingaat kan je een event kiezen. Bijvoorbeeld; de regel is dat wanneer een speler een andere speler elimineert gaat het event van start. Je kan dan kiezen dat bijvoorbeeld alle spelers dan minder HP krijgen. Zie het als de Call of Duty Gun Game. Het event is dat je een nieuw wapen krijgt na een kill. Jij legt een andere speler om, dat is de regel en het event is een nieuw wapen.
Overwatch
Daar boven op kan je ook condities toevoegen. Bijvoorbeeld: Wil je dat je een punt krijgt voor het vermoorden van een vijand? Dan moet je iemand gehurkt neerschieten wil je de punt krijgen. De regel is: iemand omleggen van het andere team. Het event is: je krijgt een punt. De conditie voor het krijgen van de punt is: je moet iemand gehurkt neerschieten.
Zo kan je talloze verschillende opties kiezen voor een originele game. Je kan bijvoorbeeld ook doen alsof de vloer lava is. Je moet dan bijvoorbeeld ‘Capture the Flag’ spelen en vijanden afmaken plus de vlag te pakken krijgen. Maar iedere keer wanneer je de vloer van de map aanraakt krijg je schade tot je dood bent. Heroes zoals Pharah of D.va zouden bij dit spel erg handig zijn. Zo kan je Overwatch spelen op ontelbare nieuwe manieren!
 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →