29 september 2023

EA onthult nieuwe games

EA heeft onverwachts een paar nieuwe games klaar staan voor Q4 van 2019. Bekend gemaakt in een cijferrapport van Electronic Arts weten wij wat er weer komen gaat.

De tijd is weer aangekomen dat game producenten hun cijferlijst showen om te laten zien hoe goed zij bezig zijn geweest afgelopen kwartaal. EA heeft dan recent hun rapport vrijgegeven van afgelopen kwartaal, hierin stond nieuwe informatie waar niemand iets vanaf weet.
We weten allemaal dat er een nieuwe Star Wars game aan gaat komen, hij zal de naam Star Wars Jedi: Fallen Order gaan dragen. Deze staat gepland voor 15 november voor de Xbox One, PS4 en PC. Echter heeft EA ook nog andere games achter de hand liggen die in niet zozeer in dezelfde maand uitkomen maar wel in hetzelfde kwartaal. Zo stond in het cijferrapport de games Need for Speed en Plants vs. Zombies; beide games met de label “console and PC”.
Er is heel weinig bekend over Need for Speed en Plants vs. Zombies. Het enige wat we momenteel weten is dat er van beide games een vervolg deel komt; en dat Plants vs. Zombies een shooter zal worden. Dit duidt mogelijk op een Plants vs. Zombies Garden Warfare 3. Er is ook op het internet een afbeelding gelekt van deze game maar EA heeft de lek nog niet bevestigd.

 “Looking forward, we’re delighted to launch Anthem, our new IP, to grow Apex Legends and related Titanfall experiences, to deliver new Plants vs. Zombies and Need for Speed titles, and to add Star Wars Jedi: Fallen Order to our sports titles in the fall.”
– Blake Jorgensen, EA COO/CFO over EA’s games.

Ook wordt er in het rapport bekend gemaakt dat de game Sea of Solitude volgend kwartaal uit zal komen. Dit houdt in dat hij zal verschijnen tussen 1 juli en 30 september voor consoles en de PC. De game is vorig jaar geteased op EA Play. In het spel volg je de vrouw Kay, een vrouw die verdwaald is in een vreemde stad met mysterieuze wezens.