18 mei 2024

Fortnite Season 9 is op dit moment live

Seizoen 9 is vandaag van start gegaan in Fortnite. Het thema van het nieuwe seizoen is The Future is now. Het seizoen brengt een nieuwe battle pass, nieuwe skins en nieuwe challenges. Naast de cosmetische items is natuurlijk ook de map weer een transformatie ondergaan en zijn er nieuwe manieren om je over de map te bewegen.

Het negende seizoen van Fortnite leek al steeds dichterbij te komen toen de eerste signalen van de veranderingen op de map te zien waren. De vulkaan stond al een tijdje op uitbarsten en deze uitbarsting heeft ons nu ook het nieuwe seizoen in geblazen. Op deze manier zijn er nieuwe plekken bij gekomen op de map van Fortnite. Je kunt nu bijvoorbeeld Neo Tilted en Mega Mall bezoeken in een Battle Royale game. Er is ook een nieuwe manier van transportatie op de map verschenen. Dit is het zogenaamde Slipstream wind transportation system. Er is dus weer genoeg te ontdekken in je eerste potjes op de nieuwe map.

Battle Pass

De aanpassingen aan de map in het nieuwe seizoen Fortnite zijn natuurlijk niet het enige onderdeel van vernieuwing. Er is zoals elk seizoen weer een nieuwe Battle Pass uitgekomen. Door het kopen van de Battle Pass voor 950 Vbucks speel je de mogelijkheid vrij om al spelend verschillende cosmetische items vrij te spelen. Dit doe je door middel van het verkrijgen van XP door matches te spelen en challenges te voltooien. Het thema van de negende Battle Pass is The Future is now. Het thema komt goed tot zijn recht in alle futuristische skins die de Battle Pass dit seizoen bevat. Naast de nieuwe skins is er dit seizoen nog een nieuwtje in de Battle Pass. Er is namelijk een item in de game gekomen die Fortbyte heet. Een fortbyte creëert een mini zoektocht in je Fortnite game, die een stukje van de puzzel van seizoen 9 vrij speelt. Als je alle Fortbytes hebt gevonden, kom je achter het geheim van seizoen 9.

Voor meer informatie over seizoen 9 en de Battle Pass kun je terecht op de website van Epic Games.