20 mei 2024

Ghost Recon Breakpoint aangekondigd met release datum

E3 nadert, dat voelen we aan ons water. Waar we het ook aan voelen is het feit dat het nieuws omtrent nieuwe games langzaam begint binnen te stromen. Ubisoft trapt af met een grote speler in de shooter genre: Ghost Recon.

Ghost Recon Breakpoint wordt de eerste nieuwe Ghost Recon titel sinds Wildlands uit 2017. De nieuwe game zal zich gaan afspelen op een eiland genaamd Aurora. Dit keer is de speler niet degene die de jacht uitvoert, maar is de speler de prooi. Een eenheid genaamd ‘Wolves’ heeft de jacht geopend op de Ghosts. De zeer technologisch geavanceerde vijanden staan onder leiding van Lt. Colonel Cole D. Walker, welke wordt gespeeld door niemand minder dan Jon Bernthal, oftewel, The Punisher.
Aurora is het thuisland van drone-gigant Skell Technology, welke helaas in de handen gevallen is van de Wolves. Al het contact met de buitenwereld is afgesloten en het is jouw taak om de operatie van de Wolves ten gronden te brengen. De landschappen van Aurora zijn erg gevarieerd, van Sneeuwtoppen, tot zandstranden, jungles, woestijnen en zelfs moerassen. Ieder terrein zal zijn eigen voor- en nadelen met zich mee brengen.

Ghost Recon Breakpoint zal een aantal nieuwe elementen in de mix gooien zoals verwondingen die impact hebben op gameplay, diepere stealth-mechanieken, en PvP vanaf dag één. Ook zal deze Ubisoft shooter worden voorzien van post-launch content, waaronder Raids.
De game verschijnt al heel snel, en is verkrijgbaar in verschillende edities:

  • De Gold Edition bevat de game en de Year 1 Pass.
  • De Ultimate Edition bevat de game, de Year 1 Pass en de Ultimate Pack.
  • De Wolves Collector’s Edition bevat de game, de Year 1 Pass, de Ultimate Pack, een Ubicollectibles figurine van Lt. Colonel Cole D. Walker, een Steelbook, exclusieve lithographs, Walkers dog tag, een waterbestendige kaart van Auroa en de soundtrack.
  • De standalone Ubicollectibles figurine van Nomad is te pre-orderen in de Ubisoft Store.

Ghost Recon Breakpoint zal op 4 oktober verkrijgbaar zijn voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →