19 april 2024

Monster Hunter World krijgt expansion

Tijdens Sony’s recente State of Play heeft Capcom een trailer gereleased voor Monster Hunter World. Deze krijgt namelijk een expansion genaamd Iceborne. Op consoles zal de uitbreiding eerder beschikbaar zijn dan op PC.

Monster Hunter World zal binnenkort uitbreiden door middel van de expansion pack Iceborne. Deze expansion zal nieuwe monsters introduceren gepaard met nieuwe locaties. Dit betekent dat alle Hunters een nieuw eiland kunnen ontdekken. Een nieuw gebied heeft natuurlijk zijn eigen geheimen en mysterieuze plekken.
Capcam heeft ook een release datum gegeven voor Iceborne; voor Playstation 4 en Xbox One zal deze beschikbaar zijn vanaf 6 september. Consoles krijgen hem dus een stuk eerder dan PC spelers, zij kunnen de uitbreiding pas verwachten in de winter.

Eerste echte uitbreiding

Alhoewel Monster Hunter World een goede golf aan content heeft uitgebracht sinds release, is de Iceborne uitbreiding de eerste volledige expansion. Naast nieuwe monsters, gebieden en quests, zal er uiteraard nieuwe gear en upgrades te verzamelen zijn. Met deze informatie lijkt het erop dat Monster Hunter World nog groter wordt dan hij al is.
Er valt nog veel te leren over de nieuwe uitbreiding; zo heeft Capcom binnenkort een Live Stream klaar staan met alle informatie.