25 september 2023

Gearbox conflict loopt verder uit de hand

Het Gearbox conflict loopt hoog op. De beschuldigingen die eerder werden gemaakt lijken te zijn bevestigd door een van de Co-founders van Gearbox zelf. In een interview met Newsweek werd dan ook meer duidelijk.

Zo zou Randy Pitchford Claptrap voice actor David Eddings hebben geduwd. Eddings benaderde Pitchford om een prive gesprek aan te gaan over de toekomst van Gearbox maar werd letterlijk aan de kant geduwd. Dat zou een flinke duw te zijn geweest en kwam dan ook geheel onverwacht.
Waar het conflict precies begon is niet duidelijk maar het lijkt te zijn begonnen toen Eddings er achter kwam dat Greg Richardson een poging wilde maken om Gearbox over te kopen. Daar was niemand van op de hoogte.
Landon Montgomery, VP of business, zegt er ook niet van op de hoogte te zijn geweest. Toen Eddings Pitchford benaderde om een melding te maken van wat hij had gehoord over een mogelijke overname, ging Pitchford al snel de verdediging in en vroeg dan ook om een bron. Eddings weigerde deze te delen. Tot grote frustratie van Pitchford, waarop de duw natuurlijk volgde.
Gearbox claptrap conflict
Pitchford haalde fel uit naar Eddings en beschuldigde hem ervan zijn prioriteiten niet op orde te hebben. Gearbox heeft inmiddels een statement gemaakt over de problemen en zegt teleurgesteld te zijn in het feit dat een persoonlijke ruzie publiekelijk werd gemaakt.
Volgens Gearbox halen deze conflicten het werk van de, meer dan 400, medewerkers die hun tijd en moeite in Borderlands 3 hebben gestoken, onderuit.
Pitchford zelf is geheel stil gebleven over de recente ontwikkelingen in het conflict. Eddings heeft zich eerder al uitgesproken toen Pitchford hem bitter noemde. Die opmerking volgde op de openbaring van Eddings waarin hij zei niets betaald te hebben gekregen voor zijn rol als Claptrap in Borderlands En Tales of the Borderlands, van Telltale.
Ook deze claims werden niet bevestigd. De ruzie liep eerder al hoog op in een paar tweets. Pitchford merkte daarin op dat Eddings wel degelijk betaald werd. Het nogmaals oppakken van de rol van Claptrap zou hij zelf hebben geweigerd.