19 april 2024

Nintendo brengt offline variant van Tetris 99 uit

Tot nu toe was Tetris 99 een online game die enkel beschikbaar was voor abonnees van Nintendo Switch Online. Nintendo heeft het spel nu voor verkoop beschikbaar gemaakt voor abonnees die de game offline willen spelen of gamers die niet de Switch Online dienst afnemen.

Tetris 99 is een battle-royal versie van Tetris. 99 spelers nemen het tegen elkaar op met als doel het langste in leven te blijven. Nintendo brengt nu de zogenaamde Big Block DLC uit en hiermee krijg je de mogelijkheid om de game te spelen als je niet online bent. Ook niet-abonnees krijgen zo de mogelijkheid de game te spelen. In Tetris 99 Big Block DLC krijg je twee modi om te spelen. CPU Battle doet hetzelfde als de online variant, je speelt tegen 98 andere spelers. Het verschil is natuurlijk dat deze spelers bots zijn. De tweede modus is de klassieke Marathon. In je eentje achter elkaar doorspelen terwijl de blokjes over tijd sneller vallen. Volgens het bedrijf uit Kyoto volgen er later meer manieren van spelen.
tetris
In februari van dit jaar werd Tetris 99 aangekondigd op Nintendo Direct. Net als gratis te spelen NES games is dit een van de extra’s die abonnees van Nintendo Switch Online krijgen. De dienst is nodig om games online te spelen op de hybride console. Hiervoor zijn drie betaalplannen beschikbaar: één maand kost €3,99, drie maanden zijn beschikbaar voor € 7,99 en voor een heel jaar betaal je €19,99. Tevens is er een familieplan beschikbaar. Deze kost €34,99 per jaar en kan over acht gamers gedeeld worden.
Tetris 99 Big Block DLC is hier aan te schaffen.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →