19 april 2024

Kijk vannacht om 00:00 naar de Super Mario Maker 2 Direct

Super Mario Maker 2 zal vannacht om 00:00, 15 op 16 mei, in de spotlight staan voor ongeveer een kwartier bomvol aan nieuwe informatie. Het vervolg op Maak-je-eigen-mario-levels werd een tijdje geleden al getoond door Nintendo. De game zal op 28 juni verschijnen, exclusief voor Nintendo Switch.

De game zal verschijnen in een limited-edition variant waarbij een online lidmaatschap van 12 maanden zit inbegrepen. Indien je de game vooruitbesteld krijg je er een Super Mario Maker 2 stylus bij. Let op: Deze heeft een beperkte voorraad bij een select aantal retailers. Weg = weg.
Tot nu toe weten we vrij weinig op het vervolg van de knutsel-Mario. We kunnen dit maal eindelijk hellingen maken en we zagen hier en daar wat nieuwe modellen, maar dat was het ook. Vannacht zal daar verandering in worden gebracht, want Nintendo gaat maar liefst 15 minuten lang nieuwe informatie toevoeren aan het vervolg van de Wii U en 3DS game. Super Mario Maker heeft altijd een levendige community gehad met kunstenaars die de gekste levels hadden ontworpen voor speedrunners en personen die de uitdaging aan durfde te gaan.
Het werkt namelijk vrij eenvoudig: je ontwikkeld je eigen level, zoals je dat zelf wilt. Je deelt hem via het platform en andere spelers kunnen jouw level downloaden en vervolgens spelen of zelfs aanpassen en een eigen versie er van maken. Of er veranderingen in dit principe gaan komen naar de 3DS versie blijft nog maar de vraag. Het lijkt in ieder geval wel duidelijk dat een Online abonnement vereist is om de netwerk-functionaliteiten te gebruiken in deze game. De Limited Edition wordt namelijk gebundeld met een lidmaatschap van 12 jaar. Let hier dus even op indien je van plan bent om zwaar in te zetten op de community in deze game!

De Direct aflevering kan je hier live meekijken vannacht om 00:00. Ga jij klaar zitten, of wacht je wel tot je het nieuws leest bij je ontbijt?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →