29 mei 2024

KINGDOM HEARTS HD 1.5 + 2.5 Remix Review

Waar veel mensen mee oud geworden zijn, maar waar men nooit uit zal groeien. Kingdom Hearts, een grote naam voor de PlayStation en voor velen een nostalgie om jezelf in te verliezen. Het deed mij een groot plezier deze gamereeks opnieuw te mogen spelen. Ik geef je mijn mening en verdict op dit uitgebreide pakket.

Nostalgie

Wanneer mensen zeggen dat je te oud kan zijn voor Disney krijgen ze van mij een geïrriteerde blik. Mensen die dat denken hebben geen fantasie, iets waar Kingdom Hearts voor bekend staat. Ik weet nog dat ik de eerste zelf kocht voor de PlayStation 2. Waar ik soms vast zat op bepaalde boss battles en géén idee had hoe ik hem moest verslaan. Dat ik de game dan een  paar dagen links moest laten liggen om vervolgens in één keer het level te halen.
Hoe meer Kingdom Hearts je speelt van de HD ReMIX hoe dichterbij je komt bij de Disney van nu. De karakters en verhalen waar wij (ik) mee zijn opgegroeid. En hoe de makers dit tot geheel eigen game maken. Sora met zijn veel te grote voeten en zijn trouwe compagnons die je door dik en dun zullen steunen, door alle verhalen heen. Met een, voor mij, lichtelijk vage verhaallijn door de games heen leef je toch met Sora en zijn vrienden mee. De interactie en het spel zelf maken de aparte story dan ook in het niet vallen, het maakt niet uit, ik vermaak mij toch wel.
Je begint als Sora, een jongen die een Keyblade ontvangt en de wereld moet redden van de Heartless. Heartless zijn zwarte vijanden die de wereld verwoesten en al het moois vervagen. Met behulp van je grote vrienden Mickey Mouse, Goofy en Donald ga jij de strijd aan. Maar niet alleen de Heartless zijn je vijanden. Ze werken namelijk samen met de grootste slechteriken van het Disney universum. Herleef de Disney films en vecht tegen oude bekenden. Kies wie van de vrienden je meeneemt in de strijd en werk samen met Sora’s eigen vrienden. In de series kom je oude bekenden tegen en nieuwe mensen die je uitdagen of versterken.
Kingdom Hearts

Het pakket

Het gigantische pakket wat je krijgt bij de aanschaf bevat veel spellen. Het is even een kluif om allemaal te downloaden maar het is het zeker waard. Wanneer je alles hebt gedownload heb je onder andere Kingdom Hearts HD 1.5 ReMix is een gestroomlijnde versie van de PlayStation twee versie. Het is dezelfde game maar net even bijgeschaafd omtrent de graphics. De randjes zijn scherper en de cut scenes wat vloeiender. Verder hebben ze de optie om je camera angle aan te passen, of de standaard Kingdom Hearts angle die de game voor je bepaalt of zelf met de stick meedraaien. Dat was voor mij wel echt een verbetering zodat het beeld soms opeens verschiet naar een andere angle wat mij weer irriteerde. Ik begon met de originele angle maar switchte al snel om naar de nieuwe optie. De Kingdom Hearts 2.5 ReMix is hetzelfde verhaal als bij de 1.5. Deel twee maar dan een beetje verfijnd voor de graphics van nu.
Veder kan je je verdiepen in: Kingdom Hearts: Chain of Memories, Kingdom Hearts: 358/2 Days, Kingdom Hearst: Birth by Sleep en ook Kingdom Hearts Re:Coded. Het mooie van deze bundle is dat je Kingdom Hearst kan spelen en kijken die van origine niet vanaf de PlayStation kwamen. Nu zijn ze dus allemaal beschikbaar voor je PlayStation 4. Maar niet alle games zijn speelbaar. Kingdom Hearts: 358/2 is alleen te kijken. Ze hebben hier alle cut scenes achter elkaar geplakt als een soort film. Zo kan je toch het verhaal meekrijgen. Square Enix heeft altijd veel tijd gestoken in mooie cut scenes, dus dit is zeker het kijken waard! Dit zelfde geldt voor Kingdom Hearts Re:Coded. Van dit spel kan je ook alleen van de cut scenes genieten. Dit komt omdat beide games origineel zijn uitgebracht op de Nintendo DS. Wanneer je een Gameboy Advance had vroeger had je misschien wel Kingdom Hearts: Chain of Memories. Kingdom Hearts: Birth by Sleep was uitgebracht voor de PSP.
Kingdom Hearts

Verdict

Een paar spellen die ik al kende en een paar nieuwe spellen die ik nog nooit had gehad, allemaal op één console. Hoe handig is dat? Het is jammer dat er dus twee spellen niet te spelen zijn en alleen te kijken. Je hebt wel een toffe film maar het spel spelen is tóch anders. Wel heb je het idee dat je de hele verhaallijn kan spelen en je bent er gewoon uren zoet mee! Verder spelen de spellen gewoon lekker weg, je kan gewoon button bashen en de moeilijkheidsgraad aanpassen voor het humeur waar je in zit. Je houdt er ook de drang aan over om een Disney marathon te doen, laten we zeggen; het houdt je van de straat…
De prijs op in de PlayStation Store vind ik het zeker waard. Voor een echte fan is de originele prijs van €49,99 een eitje om neer te leggen. De berg content die je er voor terug krijgt is top. Al met al een toppakket, een echte aanrader voor de Kingdom Hearts fans hier. Ook voor de mensen die iets nieuws willen en niet opkijken van oudere graphics. Het is namelijk ook gewoon handig om niet op drie verschillende spelcomputers de games te hebben maar alles één knop verwijdert op de PlayStation 4.

Gespeeld op PlayStation 4
  • 10/10
    Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix - 10/10
10/10

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →