30 mei 2024

Pokemon Shield en Sword krijgen customization

De aankomende Pokémon titels, Pokemon Shield en Sword, zullen allebei customization bevatten. Eerst kregen we een trailer met een hint van dit aspect, toch is het nu officiëel aangekondigd.
Dat er customization in Pokemon Shield en Sword zal komen is vandaag bekend gemaakt. Nintendo heeft dit gedaan door middel van de winnaar aan te kondigen van de t-shirt wedstrijd. Fanatiekelingen konden mee doen aan een t-shirt ontwerp wedstrijd in de thema van de nieuwe Pokemon games. Zo is ook duidelijk geworden dat de winnaar niet alleen zijn t-shirt in-game zal gaan zien maar ook dat hij zal worden verkocht als gelicenseerde Pokemon Company merchandise!
Pokemon T-Shirt Competitie Winnaar
We weten nog niet hoeveel kleding items er in Pokemon Shield en Sword zitten maar waarschijnlijk een stuk meer dan de vorige games. Beide Pokemon X/Y en Sun/Moon gaven de keuze aan de speler om hun eigen kledij te kopen in de winkel. Zo kon de speler zijn personage tot in de accesoires customizen.
Nintendo gaf eerder dit jaar fans een kijkje tijdens Nintendo Direct in Februari. Ookal was deze inzicht vrij snel, toch hebben veel mensen al items opgenomen zoals: De nieuwe regio genaamd Galar, geïnspireerd door het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn de drie starter Pokemons bekend; Grookey (gras), Scorbunny (vuur), Sobble (water).