27 september 2023

Goed nieuws voor Huawei, CEO reageert bescheiden

Het is ondertussen geen geheim meer dat Amerika en China in een handelsoorlog zitten en dit laat Amerika eenzijdig merken op het gebied van de IT infrastructuur. Maar is er toch goed nieuws voor Huawei?

Huawei kwam natuurlijk als een bom binnen met hun P8 en P8 lite een aantal jaartjes geleden. Zij bliezen de telefoonmarkt zowat omver en legde de focus dan ook op lagere-range toestellen van onder de 400 Euro. Het bedrijf is zo groot en innovatief dat zij bij velen met de Mate 20 Pro van vorig jaar een beste camera award naar binnen sleepte en hiermee zelfs Smartphone of the Year binnen-hengelde bij een aantal YouTubers. Helaas bleek deze week dat het bedrijf een flinke klap zou gaan krijgen.

Verbod

Amerikaanse bedrijven kregen een verbod om nog langer hard-/ en software te distribueren naar het merk. Google ontnam Huawei de zowat volledige licentie om de volledig geüpdate versie van Android nog te mogen gebruiken op alle nieuwe generatie aan toestellen. Daarbij zouden veel van de huidige toestellen geen updates meer mogen ontvangen naar nieuwe Android generaties. Huawei mocht ook geen chips meer ontvangen van Intel en Qualcomm, bedrijven die nauw samenwerkte met de Chinese gigant.
P30 Pro Huawei

Teruggeschroefd?

Inmiddels komen verschillende Amerikaanse bedrijven met een deelse terugdraaiing, zij zeggen dat ze misschien toch te ver zijn gegaan. Dit betekent dat Huawei meerdere onderdelen wederom mag gebruiken en zelfs mag inkopen. Dit is natuurlijk ook omdat het Chinese merk zo’n grote invloed heeft op het nieuwe 5G. Huawei mag nog steeds geen aankopen doen voor hun nieuwere generaties aan telefoons en de licentie voor Android is nog steeds niet terug.
Huawei kreeg vannacht uitstel van President Trump. Een uitstel van 90 dagen, dus tot 19 augustus. Dit geld puur en alleen voor Android. Dit kan betekenen dat het merk uiteindelijk nog terug mag komen, maar ze willen fans natuurlijk geen valse hoop bieden, dat zou niet goed zijn. Hier beneden kan je zien hoe de CEO van Huawei reageert op alle commotie. De CEO reageert vooral bescheiden en lovend naar Google toe, maar laat op het einde wel subtiel weten hoe het bedrijf voor ligt op de Amerikaanse markt en dat zij Huawei dan ook nodig hebben om sneller vooruit te kunnen streven. Al met al vonden wij de reactie van de big chief een waardige, één voor in de boeken! Bekijk hem hier.

Wat vind jij van deze eervolle en kalme reactie van CEO Ren Zhengfei? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →