20 mei 2024

Gears 5: Nieuwe informatie uitgelekt vóór E3 2019

Gears of War nummertje 5, beter bekend als Gears 5 is de volgende grote Microsoft titel die dit jaar nog zou moeten gaan verschijnen voor Xbox One en Windows. Onlangs is er een officieel Microsoft document uitgelekt met interessante details omtrent de nieuwe blockbuster shooter.

Het document bevat enkele beschrijvingen over de game zoals de ontwikkelaar, releasedatum (2019), maar ook beknopte productbeschrijvingen die nog nergens publiekelijk bekend zijn gemaakt. Er zijn drie verschillende beschrijvingen genoteerd, waaronder een 25-woorden beschrijving, 50-woorden beschrijving en een 100+ woorden beschrijving. De laatste hebben we even uit het document geleend om met jou te delen:

“The world is crumbling. Humanity’s reliance on technology has become their downfall and enemies are uniting to wipe out all survivors. As Kait you must journey across the biggest, most beautiful Gears world to uncover the origins of the Locust, and fight with your squad to protect what’s left.
Never Fight Alone. Play solo or with a friend in local split-screen co-op, or online co-op. Battle alongside your friends anywhere with cross-play between Xbox One and PC.
Explore Sera. Skim across glaciers, sail over deserts and descend into sunken ruins to discover the largest and most diverse Gears world ever created.
Visual Showcase: Play every mode in 4K Ultra HD resolution with stunning HDR at a smooth 60 frames per second.
Just the Beginning: Additional features, co-op and competitive modes still to be announced.”

Afleidend uit deze beschrijving zal de game nog steeds doelen op een 4K presentatie met 60fps voor Xbox One en Windows waarbij cross-play een mogelijkheid is. Zo te zien zal ook split-screen terugkeren in Gears 5, waardoor je samen met een vriend thuis op de bank de game kunt doorspelen. Last but not least zien we iets meer informatie omtrent het verhaal en de setting van de game.
Of de informatie klopt zal nog moeten blijken zodra Microsoft meer details onthuld omtrent de game tijdens E3 2019. Nog heel even geduld! Kijk jij uit naar Gears 5?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →