19 april 2024

Cadence of Hyrule wordt mogelijk deze week gereleased

Op 20 maart maakten we voor het eerst kennis met Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer. De game zou in spring 2019 gereleased worden, maar de specifieke releasedatum was nog onbekend. Er is nu het gerucht dat de game deze week uitgebracht gaat worden. Op de website van Nintendo of America zie je namelijk in de code staan: release date May 30, 2019 (Bron: Nintendolife).

In maart verraste Brace Yourself Games ons met een nieuwe Indie titel reveal voor de Switch. Brace Yourself Games is bekend van de indie game Crypt of the NecroDancer. Dit is een game waarin ritme een grote rol speelt. Tijdens de Nindie direct in maart toonde zij ons de eerste beelden van hun nieuwe project, genaamd Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer. Deze nieuwe titel die ze aan het ontwikkelen zijn, is een Crypt of the NecroDancer game gehuld in een Zelda jasje.

De releasedatum van de game was tijdens de reveal nog niet bekendgemaakt. De enige informatie die we hadden was dat de game in Spring 2019 uit zal gaan komen. Begin deze maand begonnen er echter geruchten rondom de releasedatum op te duiken. Nintendolife bracht op 5 mei een artikel uit dat aangaf dat de Nintendo Newsletter meer bekend had gemaakt over de releasedatum. Cadence of Hyrule was namelijk onderdeel van een lijst waarin games stonden die in mei uitgebracht zouden worden. Het was weer een maand lang stil na dit gerucht, maar vandaag krijgen we een vervolg op het verhaal. Meerdere nieuwsbronnen, waaronder Nintendolife, geven namelijk aan dat er een geheim in de code van de gamepagina van Cadence of Hyrule op de website van Nintendo of America is gevonden. In de code is namelijk te zien dat de releasedatum van de game 30 mei zal zijn.
De informatie hierboven is op het moment nog niet door Nintendo bevestigd. We weten dus nog niet zeker of Cadence of Hyrule vanaf 30 mei te spelen zal zijn op de Nintendo Switch. Als er meer informatie over bekend wordt, zullen we jullie op de hoogte houden!