25 mei 2024

Nieuwe Nintendo Direct voor Pokémon Sword and Shield

Gisteren heeft Nintendo een nieuwe Nintendo Direct aangekondigd. Dit keer zal het volledig in thema zijn van de aankomende nieuwe Pokémon games Sword en Shield. De Direct zal volgende week plaats vinden op 5 juni om 15:00. Het geheel zal z’on 15 minuten duren waarin er hopelijk een hoop nieuwe informatie vrij komt.

Met deze Nintendo Direct trapt Nintendo de maand juni goed mee af. Een week later is de E3. Waarom zou Nintendo kiezen om een Direct zo vlak voor de grote game beurs te houden? Wellicht om tijdens de E3 het podium vrij te houden voor de andere aankomende games. Denk aan games zoals Animal Crossing en misschien wel de nieuwe Metroid game??? In elk geval zullen we tijdens de E3 minder van de Pokémon games zien dankzij de aankomende Direct.
Uiteraard is Pokémon Sword en Shield één van de grootste releases voor de Switch van dit jaar. Vorig jaar hadden we natuurlijk tijdens de Super Smash Bros Ultimate als thema van hun presentatie. Dit jaar het opnieuw doen met Pokémon Sword en Shield zou wellicht voor Nintendo te veel van het goede zijn. Daarnaast kunnen ze naast de eerdere genoemde games meer tijd inruimen voor andere titels waarop we aan het wachten zijn. Ook kunnen we tijdens de E3 een stortvloed aan nieuwe indie games verwachten. Echter zullen we nog even geduld moeten hebben tot de Nintendo presentatie op de E3.
Pokémon Direct zal, zoals eerder gemeld, z’on 15 minuten in beslag nemen. Verwacht tijdens dit kwartiertje een flink aantal nieuwe beelden van de regio en Pokémon. Misschien zien we zelfs al de evoluties van de drie starter Pokémon. Krijgen we meer informatie omtrent de Gyms en Gymleaders die we dit keer moeten verslaan? En zal Nintendo nog wat nieuwe verrassingen voor ons in petto hebben wat betreft de game? Antwoorden hierop zullen we volgende week hopelijk horen!