18 mei 2024

Super Mario Maker 2 kan niet online met vrienden

Oeps! Het blijkt dat Super Mario Maker 2 niet online gespeeld kan worden met vrienden. Dit bevestigd GameXplain in een nieuwe video nadat er verschillende bronnen meldde dat dit het geval zou zijn. Dit is de zoveelste keer dat Nintendo de mis in gaat met hun online-multiplayer.

Het is niet mogelijk om in Super Mario Maker 2 met of tegen je vrienden te spelen als het niet lokaal gebeurt. De game maakt gebruik van leaderboards en indien je met vrienden speelt zou het zomaar kunnen zijn dat je misbruik maakt van deze leaderboards. Dus, geen online play met vrienden, maar alleen met willekeurige spelers.

Niet helemaal verrast, maar wel woedend reageren fans op het internet op dit besluit van Nintendo. Het is namelijk niet de eerste keer dat er zo’n vreemde beslissing omtrent online-play wordt genomen. Super Mario Party op de Switch ondersteund bijvoorbeeld geen online play voor de standaard mode van de game, maar enkel voor losse minigames.
In Super Mario Maker 2 kan je levels gemaakt door vrienden spelen, maar niet samen via het internet. Je kunt wel lokaal met maximaal 4 spelers tegelijk spelen, maar niet online. Je kunt ook geen online lobby joinen terwijl je met een vriend lokaal speelt. Er zijn ook geen privé lobbies aan te maken waarbij je score niet wordt opgenomen in de leaderboards. Het is niet duidelijk of Nintendo dit probleem nog vóór of na release gaat aanpakken. De fans hebben er in ieder geval weinig vertrouwen in aangezien het in voorgaande Nintendo games ook niet is gebeurd.
Is dit een afknapper voor jou? Keek jij er naar uit om samen met je vrienden, online, aan de slag te gaan met zelfgemaakte levels in Super Mario Maker 2? De game lanceert 28 juni exclusief voor Nintendo Switch. De Limited Edition wordt gebundeld met een online abonnement, waarmee je niet samen kunt spelen met je vrienden.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →