15 april 2024

Esports: LCS start komende zaterdag met de summer split

Na enkele weken van rust in de esports van League of Legends, begint komende weekend de summer split van de LCS. Onze vrienden in Amerika trappen als één van de eerste af met de tweede seizoenshelft. Zaterdag 1 juni trapt de LCS af met de game Cloud9 tegen FlyQuest. Daarna zien we gelijk de kraker tussen finalist van MSI Team Liquid tegen Team Solo Mid.

De teams uit de LCS staan ongetwijfeld te popelen van verlangen om weer aan de slag te gaan. We hebben nog niet echt mega veel veranderingen gezien in de rosters van de LCS. Enkel 100 Thieves heeft zich versterkt met Amazing op de jungle positie. Amazing komt over vanuit de LEC nadat hij weinig speeltijd heeft gezien. Team Liquid zal kosten wat kost weer kampioen willen worden en zich daarmee definitief plaatsen voor Wolrds 2019.
Andere teams uit de LCS zullen met name Team Liquid van hun troon willen af stoten. Cloud9 en Team Solo Mid blijven jagen om weer eens een titel te behalen. Sterker nog Cloud9 zal er wederom hun best willen doen om eindelijk eens een keer niet de nummer twee te zijn in de LCS. Team Solo Mid gaat op jacht om hun plek bovenaan de ranglijst terug te krijgen. Na jarenlang gedomineerd te hebben de LCS, staat het team nu al zeker drie splits met lege handen. Naast deze drie toppers staan er nog zeven teams die zich willen bewijzen. Wie van de tien teams zullen we aan het einde van de summer split in de finale zien? Zal het weer Team Liquid zijn? Of zien we oude rivalen het tegen elkaar opnemen. Of zien we twee nieuwe gezichten strijden om de titel van de LCS?

Schema week 1 LCS

Cloud9 Flyquest
Team Liquid TSM
CLG 100 Thieves
OpTic Gaming Clutch Gaming
Golden Guardians Echo Fox
Clutch Gaming Cloud9
FlyQuest Golden Guardians
Echo Fox Team Liquid
TSM CLG
100 Thieves OpTic Gaming