25 februari 2024

Nieuw Destiny 2 hoofdstuk wordt 6 juni aangekondigd

Bungie, de maker van Destiny is sinds januari niet meer afhankelijk van Activision. Wat dit precies betekend voor Destiny is nog niet zeker. De studio blijft toegewijd aan de franchise, maar heeft nog geen concrete details bekend gemaakt.

Hier gaat verandering in komen. De studio laat weten dat ze het vervolg in de Destiny storyline zullen gaan vervolgen met een nieuw hoofdstuk in Destiny 2. Forsaken, Destiny 2’s grote DLC vergelijkbaar met The Taken King in Destiny loopt qua content ten einde. Zien we nu de komst van een tweede ‘Rise of Iron’ als afsluiting van Destiny 2?
Om hier achter te komen zullen we nog een klein weekje moeten wachten. 6 juni zal Bungie laten zien waar ze aan gewerkt hebben sinds al het ophef rondom de ontwikkelaar en de uitgever. Het blijft nog maar de vraag hoe Destiny er uit gaat zien zonder de grote invloeden van zowel sturing als geld in de Destiny franchise. Tot op heden zijn alle content-updates die uitgebracht zijn nog allemaal ontworpen toen de samenwerking nog intact was. Het vervolg, wat volgende week te zien zal zijn, zal voor een groot deel, als niet volledig, compleet in handen hebben gelegen bij Bungie.
Na de onthulling zal Geoff Keighley samen gaan zitten met een aantal medewerkers van Bungie om de toekomst van de studio en de franchise te gaan bespreken. Deze panel zal plaatsvinden op 11 juni, tijdens E3.


Kijk jij uit naar het vervolg in Destiny 2? Of wacht je tot Destiny 3 verschijnt voordat je de looter-shooter franchise van Bungie nog een kans gaat geven? Het nieuwe hoofdstuk zal 6 juni om 19:00 onthuld worden.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →