30 mei 2024

De game releases van de maand juni

Een nieuwe maand met nieuwe game releases. Naast al het  E3 geweld van volgende week zullen er komende maand ook een aantal nieuwe games gereleased worden. Wellicht voegt de E3 daar ook nieuwe games aan toe die gelijk het daglicht gaan zien. Welke dat zijn, nemen we vandaag met je door. Heb je de releases van de maand mei gemist? Dan kan je die hier terug lezen.

We beginnen de maand met de release van de game Octopath Traveler voor de PC. Deze RPG  kwam al eerder uit voor de Nintendo Switch en maakt nu zijn weg naar de PC. Op 7 juni kunnen de PC bezitters aan de slag met deze sterke RPG. Twee weken later komt er een nieuwe deel in Yakuza serie. Yakuza 5 zal op 20 juni verschijnen op de PlayStation 4. Dag later zien we de remaster van een oude klassieker: Crash Team Racing Nitro-Fueled. Crash Bandicoot en zijn vriendjes gaan dit keer in karts met elkaar de strijd aan. CTRNF komt op 21 juni naar de Nintendo Switch, PlayStation 4 en de Xbox One.
Quantic Dream heeft eerder al bekend gemaakt dat hun interactive drama games naar de PC zullen komen. 24 juni zal de eerste game van hun komen. Heavy Rain maakt zijn opwachting op de PC. Aan het einde van de maand zien we nog twee mooie titels klaar staan. Eerste titel is de formule 1 game F1 2019. Twee maanden eerder dan normaal zul je zelf de strijd mogen aangaan met de digitale versies van Lewis Hamilton en Max Verstappen. De game verschijnt op 28 juni voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op dezelfde dag komt dan ook de opvolger van Super Mario Maker, namelijk heel verrassend Super Mario Maker 2.

Game releases van juni

Hieronder vinden jullie de complete lijst aan games die uitgaan komen deze maand. Op welke game zitten jullie te wachten? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

4 Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa PC, NS, PS4
Persona Q2: New Cinema Labyrinth 3DS
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II PS4
Warhammer: Chaosbane PC, PS4, XBO
6 Slay the Spire NS
7 Octopath Traveler PC
11 The House in Fata Morgana: Dream of the Revenants Editio PS4
12 Doraemon: Nobita’s Story of Seasons[ NS
14 Blaster Master Zero PC
18 Bloodstained: Ritual of the Night PC, PS4, XBO
20 198X PC, PS4
Yakuza 5 PS4
21 Crash Team Racing Nitro-Fueled NS, PS4, XBO
24 Heavy Rain PC
25 Bloodstained: Ritual of the Night NS
Judgment PS4
27 Samurai Shodown PC, NS, PS4, XBO
The Sinking City PC, PS4, XBO
28 F1 2019 PC, PS4, XBO
Super Mario Maker 2 NS