28 februari 2024

Microsoft brengt Xbox Game Pass naar PC

Twee jaar geleden introduceerde Microsoft Xbox Game Pass. Leden kunnen hiermee kiezen uit inmiddels ruim 250 titels om gratis te installeren en spelen voor €9,99 per maand. Deze dienst wordt nu uitgebreid naar PC.

Het grootste deel van de details zullen op de E3 bekend zullen worden gemaakt. De persconferentie van Microsoft zal op zondag 9 juni om 22.00 online te bekijken zijn.
Wat Microsoft wel al bekend heeft gemaakt:

  • Op moment van launch zullen er meer dan honderd games beschikbaar zijn.
  • Alle games van Microsoft’s eigen game studios zullen beschikbaar direct zijn. Hierbij gaat het dan om (o.a.) Halo Master Chief Collection, Gears 5, de Definitive Editions van Age of Empires I, II en III en Forza games.
  • Verdere ondersteuning wordt gegeven door o.a. Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox en SEGA.

game pass
Wat deze Game Pass gaat kosten en deze gelanceerd zal worden is niet bekend. Het is mogelijk dat het één zal zijn met de Xbox Game Pass of dat deze los worden aangeboden met eventueel korting als beide diensten worden afgenomen.
Daarnaast laat Microsoft weten dat ze hun best doen om steeds meer games in andere stores, zoals Steam, voor aanschaf beschikbaar te maken. Tevens gaat Microsoft de store openstellen voor games die gebruik maken van Win32. Dit houdt in dat niet meer alle content hoeft te voldoen aan de regels die het nu heeft, zoals de speelbaarheid op Windows RT apparaten. Ze willen hiermee benadrukken dat de Windows Store dan net zo open wordt als de rest van de Windows omgeving.
Het mag dus duidelijk zijn dat Microsoft flink aan de weg aan het timmeren is om van Windows een platform te maken dat nog vriendelijker is voor gamers. Tevens zal het ook een stap zijn om meer gamers het Microsoft ECO systeem in te krijgen wat invloed kan hebben op de console-oorlog.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →