29 februari 2024

Esports: Cloud9 begint goed aan de LCS

Cloud9 heeft samen met Golden Guardians en OpTic Gaming een goede start gemaakt in de summer split van de LCS. De drie teams wonnen hun eerste twee games van het nieuwe seizoen. Titel verdediger en MSI finalist Team Liquid maakt een slippertje tijdens hun eerste speelweek. Team Liquid wist wel te winnen van TSM maar verloor de dag erna van Echo Fox.

Cloud9 begon de week goed in de LCS. FlyQuest en Clutch Gaming werden simpel aan de kant gezet. Golden Guardians en OpTic Gaming verraste vriend en vijand door beide hun games te winnen. De Golden Guardians versloegen Echo Fox(wat later van Team Liquid won) en FlyQuest. OpTic Gaming pakte hun dubbele winst op Clutch Gaming en 100 Thieves. Clutch Gaming , FlyQuest en 100 Thieves starte het nieuw seizoen dramatisch met twee nederlagen.
Voor 1oo Thieves is dit helemaal zorgelijk. Vorig jaar streden ze nog mee om de titel en speelden ze op Worlds. Maar nu hun slechte spring split(10e) en hun start in summer split, lijkt er structureel iets mis te zijn. Het aantrekken van Amazing en Bang in de spring split zorgt vooralsnog niet voor het gewenste resultaat. Het team moet inmiddels drastische maatregelen nemen, als het niet weer onderaan de ranglijst wilt eindigen.

Uitslagen week 1

Cloud9 Flyquest
Team Liquid TSM
CLG 100 Thieves
OpTic Gaming Clutch Gaming
Golden Guardians Echo Fox
Clutch Gaming Cloud9
FlyQuest Golden Guardians
Echo Fox Team Liquid
TSM CLG
100 Thieves OpTic Gaming

Stand na week 1

1 Cloud9 2-0
Golden Guardians 2-0
OpTic Gaming 2-0
4 TSM 1-1
CLG 1-1
Team Liquid 1-1
Echo Fox 1-1
8 FlyQuest 0-2
Clutch Gaming 0-2
100 Thieves 0-2

Schema week 2

Cloud9 Echo Fox
Team Liquid 100 Thieves
TSM FlyQuest
OpTic Gaming CLG
Clutch Gaming Golden Guardians
CLG Team Liquid
100 Thieves Clutch Gaming
Echo Fox TSM
Golden Guardians Cloud9
FlyQuest OpTic Gaming

Heb je de voorbeschouwing gemist van de eerste week? Klik dan hier om het terug te lezen. De games van week één zijn terug te zijn op de Youtube pagina van Lolesports.