De beste Playstation VR games

Wat zijn nou eigenlijk de beste Playstation VR games? Is de virtual reality headset van Sony de investering waard? Tijdens het schrijven van mijn meest recente PSVR game review bedacht ik mij dat de Playstation VR eigenlijk veel meer aandacht verdient, dan dat hij krijgt. Hier volgt mijn opiniestuk.

Playstation VR is al een aantal jaartjes op de markt. Het begon allemaal met een prijskaartje van €399, maar in mijn ogen was deze prijs het geld al meer dan waard. Binnenkort tijdens de Days of Play kan je al de wereld van VR instappen voor €199. Voor drie tientjes extra krijg je de Mega Pack met vijf volledige games inbegrepen! De games, daarvoor zijn we hier. VR games zijn een heel ander medium opzicht. Je kunt ze bijna niet vergelijken met de standaard PS4 games. De ervaring is compleet anders en dit is waarom PSVR meer een console op zich is, dan een gimmick voor erbij. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste VR games? Zijn het nou allemaal kleine minispelletjes, of krijg je ook volwaardige titels zoals Spider-Man, God of War en Skyrim?
Het antwoord is ja, beide. Er zijn zowel kleinere spelletjes die je laten kennismaken met VR, maar ook volwaardige titels, waar je je uren mee kunt vermaken. Laten we eens kijken naar de beste (in mijn ogen) VR titels voor Playstation VR.

Moss

In Moss kruip je in de huid van een bovennatuurlijke entiteit, maar bestuur je ook het kleine muisje Quill. Het is jouw taak om op reddingstocht te gaan in een adembenemende VR wereld vol met puzzels en avontuur. Door de VR bril kan je de wereld om je heen vanuit verschillend perspectieven bekijken waardoor je al spelend de wereld kunt bekijken op een manier dat onmogelijk is in een traditionele PS4 game. Het schattige muisje, de manier van storytelling en de setting laten je achter met nog veel mooie herinneringen aan Moss. Lees hier onze volledige review van deze game!
Moss

Ghost Giant

Net als in Moss kruip je bij Ghost Giant in de huid van een bovennatuurlijke entiteit. Een.. Ghost Giant, ja. Het is aan jou om Louis te helpen met een aantal zaken die er uiteindelijk toe leiden dat zijn moeder weer vrolijk wordt. Wat in het begin erg onschuldig lijkt te zijn blijkt een hartverscheurend verhaal te zijn. De game is een perfecte metafoor voor zichzelf en laat zien dat zelfs kleine diertjes met grote mensen problemen kampen. Voor zowel leuke puzzel-gameplay als het verhaal is deze titel zeer zeker de moeite waard. Lees hier onze volledige review!
Ghost Giant

Blood and Truth

De meest recente titel voor Playstation VR werpt je in de huid van Ryan Marks, een ex-militair. Bescherm je familie en doe het op de meest actie-film manier ooit. Ditmaal ben jij de actie held en dat voelt heel erg goed. Ik ben niet de enige die erg te spreken is over deze titel. Blood and Truth is namelijk de eerste (Playstation) VR game die nummer 1 claimt in de UK Charts. Het mooie aan deze titel is dat het allemaal begon met een kleine demo genaamd London Heist in de Playstation VR Worlds game. Spelers wilde echter meer van dit soort actie zijn en hier zijn we dan. Geduld beloond! Check hier onze volledige review.
Blood and Truth de beste playstation vr games

Astro Bot Rescue Mission

De Astro Bots hebben we al gezien in de Playroom toen de PS4 voor het eerst verscheen. Ditmaal is dit schattige robotje terug in een meer serieuze game. In Astro Bot Rescue Mission is het jouw taak om Astro Bots te redden in verschillende werelden. Deze avontuur-platformer kan je goed vergelijken met Moss qua gameplay. De verschillende levels zijn enorm kleurrijk en schitterend om te zien in VR. Ze spelen stuk voor stuk enorm goed en iedere wereld sluit af met een uitdagend baasgevecht. Deze behoort dan zeker tussen ons lijstje met de beste Playstation VR games. Lees hier onze volledige review!
Astro Bot Rescue Mission VR

Skyrim VR

Ja, ik weet het. Het is de zoveelste versie van Skyrim, maar eerlijk is eerlijk. Dit is wél de allerbeste versie van Skyrim die je gaat vinden. Grafisch lever je het een en ander in om de game te kunnen spelen in VR, maar daar kijk je al snel over heen. Het gebruiken van pijl en boog in VR is niet heel erg eenvoudig. Sterker nog zal het je met een normale controller beter af gaan dan met de Move controllers, maar wat is daar nou leuk aan? Je kunt zoveel dingen doen in de VR versie die normaal niet mogelijk zouden zijn. Een beetje vals spelen bijvoorbeeld. Zo kan je je schild voor je houden en in je andere hand hou je je zwaard boven je schild uit en steek je er mee naar voren. Zo kunnen vijanden je minder goed raken, terwijl jij er vrolijk op los steekt.
Je mist weliswaar de thumbsticks op je Move controllers, maar Bethesda heeft de locomotion optie op een andere manier mogelijk gemaakt. Door de trigger in te houden en je Move naar voor te kantelen beweeg je naar voren. Kantel hem naar achteren en je loopt achteruit. Zo kan je ook zijwaartse bewegingen maken. Draaien doe je door middel van de knopjes op je controller. Het is niet de meest logische oplossing, maar het werkt verrassend goed na even wennen.
Skyrim VR

Resident Evil VII

Het zou niet iedereen liggen, maar alsnog is Resident Evil VII in VR een ijzersterke ervaring. Sla wel eerst even een pak luiers in voor de zekerheid want je gaat ze nodig hebben! Net als Skyrim is deze game een van de eerste AAA games die de VR behandeling heeft mogen ontvangen en deze heeft enorm goed uitgepakt. Je speelt de volledige game, maar dan helemaal in VR. Wederom lever je grafisch iets in om te genieten van deze unieke ervaring.
RE7 playstation vr games
Ben jij het eens met onze lijst over de beste Playstation VR games? Zo niet, welke game mis jij in dit lijstje? Zijn er nog Playstation VR games waar je naar uitkijkt?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation