28 september 2023

Monster Hunter World Iceborne krijgt nieuwe trailer

Monster Hunter World Iceborne zal in September van start gaan; om de hype hoog te houden heeft Capcom een nieuwe trailer geüpload. De uitbreiding zal lanceren voor Xbox One en Playstation 4, uiteindelijk ook voor PC.

Capcom heeft al aangekondigd dat Monster Hunter World Iceborne speelbaar zal zijn op E3 2019. Voordat het zover is heeft Capcom een trailer geüpload die al enkele dingen laten zien, zoals de setting van de update en de monsters.
De Iceborne Expansion speelt zich af na de gebeurtenissen in Monster Hunter World. Iceborne neemt de speler mee naar een geheel nieuwe regio genaamd Hoarfrost Reach, deze is het thuisfront van nieuwe maar ook terugkerende monsters. Nadat je gearriveerd bent zal de Research Commission een nieuwe camp opstellen genaamd Seliana; deze zal tevens je hoofdkwartier zijn waaruit alle operaties in de uitbreiding gestart worden.
Naast de nieuwe elder dragon Velkana, introduceert Iceborne ook een “extreme” variant van de Legiana; zijn naam, “Shrieking Legian”. Naast deze enkele nieuwe monsters zullen er ook oudere terugkomen. Zo hebben we Nargacuga al gezien tijdens Sony’s meest recente State of Play broadcast. Ook laat de trailer de Tigrex zien de mensen al kennen. Volgens Capcom zullen er ook fan-favorites terugkomen; zo kunnen we Glavenus horen brullen aan het einde van de trailer.

Capcom zegt ook dat de Iceborne expansion, qua omvang/grootte van de uitbreiding, niet ver de originele release van Monster Hunter World afligt. Bovenop alle nieuwe monsters zal de game ook een gevariëerd aantal quests, gear en wapens beschikbaar zijn om te craften. Ook zal er een nieuwe rank beschikbaar zijn die vergelijkbaar is met de G-Rank van vorige games. De gadgets die de speler zal benutten tijdens Iceborne zullen ook een overhaul ondergaan: voornamelijk de Slinger.
Lees ook ons ander artikel over Monster Hunter!