28 mei 2024

EA laat vijf nieuwe Battlefield V maps zien

We kunnen deze zomer weer flink oorlog voeren op nieuwe maps voor Battlefield V met een breed scala aan mogelijkheden.

Kort geleden liet EA al een glimps zien van de nieuwe Battlefield V map Operation Mercury. Het zou een middelgrote tot grote map zijn die vooral op vliegtuig vs. tank gericht zal zijn. De map is gebaseerd op een daadwerkelijk gevecht in 1941 waarbij Duitse paratroopers het opnemen tegen de Britten die beschikking hebben tot tanks.

De nieuwe trailer laat de overige vier maps zien. De eerste hiervan is Provence en speelt zich af tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk. Je vecht in de straten van een Frans dorp dus verwacht veel chaotische close quarters gevechten. De tweede map is Lofoten Island. Deze speelt zich af in Noorwegen. Ondanks dat dit ook een kleine map is, is deze een stuk opener. Hier zullen de gevechten dus iets explosiever zijn en zal er veel op te blazen zijn. Deze twee maps voor Battlefield V zijn vanaf augustus beschikbaar.
In de traditionele Battlefield stijl zien we natuurlijk ook enkele grote maps gericht op 64 spelers. De eerste hiervan is Marita. In deze wijngaard zien we veel hoogteverschil waarvan infanterie goed gebruik kan maken. Deze map biedt ook een mooie balans tussen close quarters en open gebieden. De tweede grote map is Al Sundan en is de grootste van deze release. Dit is waarvoor Battlefield bekend staat. Verwacht grote gevechten waarbij samenwerken onmisbaar is. Al Sundan is te spelen vanaf 27 juni en Marita volgt ergens in juli.

In juni zien we verder nog twee nieuwe elite skins met nieuwe melee wapens. Speel als voor de allies als rifleman Norman Kingsley of voor de Duitsers als counter spion Ilse Schattenwulf. Hierbij hoort ook nieuwe kleding, stemmen en melee wapens. Ook zijn worden er nieuwe wapens toegevoegd zoals de S2-200 MMG en Panzerbuchse Anti-Materiel Rifle.
Dit alles maakt onderdeel uit van vierde hoofdstuk voor Battlefield V: Defying the Odds. Ook krijgen we al een teaser voor seizoen vijf, dit in de vorm van een nieuwe map genaamd “Operation Underground”. Deze map lijkt gebaseerd te zijn (of op z’n minst geïnspireerd) op de map Operation Metro uit Battlefield 3 en 4. Deze close quarters map is altijd een van mijn persoonlijke favorieten geweest en kan niet wachten om deze in de herfst te kunnen spelen. Aan het einde van de trailer zien we nog een Japanse soldaat die knock-out wordt geslagen door een Amerikaan. Ik vermoed dat hoofdstuk vijf voor een deel gebaseerd zal zijn op het pacifische front over de Grote Oceaan.
battlefield V

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →