23 april 2024

Esports: LEC is terug met de summer split

De vakantie voor de teams uit de LEC zit erop. Vanaf morgen starten zijn met de eerste speelweek van de summer split. We beginnen vrijdag om 18:00 met, de winnaar van de spring split en MSI, G2 Esports en Splyce. Game of the day zal Vitality tegen Origen zijn. Zaterdag hebben we de game of the week G2 Esports tegen Origen. Het finale affiche van spring split. Walst G2 Esports weer over Origen heen?

In deze laatste split van de LEC knokken de teams voor een plek naar Worlds 2019. Dit jaar is het van extra belang om een plek te bemachtigen. Want Worlds 2019 komt naar Europa. Elke team zal maar wat graag op eigen bodem willen strijden met de andere teams van over heel de wereld. Daarnaast hebben Fnatic(finalist Worlds 2018) en G2 Esports(MSI winnaar) al laten zien dat Europa zeker een kans maakt om nog meer internationaal succes te boeken. En hoeveel mooier zou het zijn als Europa op eigen grond de titel zou winnen.
Maar zover is het nog lang niet. In de eerste komende negen weken van de LEC summer split zullen de teams nog hard aan de bak moeten. G2 Esports, Fnatic en Origen hebben alle drie een prima start gemaakt in de spring split. Maar kunnen ze in de summer split het karwei afmaken? Gretige teams als SK Gaming en Splyce waren dichtbij de finales. En kunnen de oude rotten, Vitality, Misfits, Schalke 04, hun comeback maken? Kunnen Rogue en Excel Esports deze split wel een vuist vormen tegen de andere teams van de LEC?

Schema LEC week 1

G2 Esports Splyce
Schalke 04 Excel Esports
Vitality Origen
Rogue Misfits Gaming
Fnatic SK Gaming
Excel Esports Rogue
SK gaming Schalke 04
Splyce Vitality
Misfits Gaming Fnatic
Origen G2 Esports

Vanaf morgen kunnen we de summer split volgen op de vernieuwde site van LoLEsports. Maar uiteraard kunnen we de LEC ook volgen op de vertrouwde Youtube en Twitch kanalen.