23 april 2024

E3: Way to the Woods

Way to the Woods werd voor het laatst op Tumblr en Reddit in eind 2015 getoond. Een paar screenshots lieten ons kennis maken met een ambitieus project van de toen 18 jarige Anthony Tan. Tan heefts sindsdien een publishing deal en werkt keihard aan de game.

Tan heeft dan nu ook het resultaat van zijn 2 jaar werken laten zien. De game krijgt eindelijk een eerste trailer. De een minuut lang durende trailer laat ons kennis maken met een stel herten die de speler zal besturen. Onderweg verschijnen er ook wat wilde honden, gloeiende vissen en pratende katten. De gehele vibe doet sterk denken aan een Studio Ghibli project.

Tan zegt nog veel aan de game te moeten doen. De game moet ergens in begin 2019 uitkomen en zal twee tot vier uur duren. Dat lijkt niet veel maar gezien hij grotendeels alleen werkt, is dat ontzettend indrukwekkend.