3 maart 2024

E3 2019: Eerste details opvolger Xbox One

Tijdens hun E3 persconferentie gaf Microsoft de eerste details prijs van de nieuwe Xbox. Er zijn vooralsnog geen afbeeldingen getoond van de console.

De belangrijkste “functie” van deze nieuwe Xbox, die nu nog onder de codenaam Project Scarlet valt, is dat hij puur is gemaakt voor gaming.
Phil Spencer:

For us the console is vital and central to out experience. We heard you. A console should be designed and built and optimized for one thing and one thing only. Gaming.

Hiermee speelt Microsoft in op de kritiek tijdens de introductie van de Xbox One, waar de focus te veel lag op TV en andere multimedia functies en gimmicks. Ook lijkt Microsoft de geruchten over de PlayStation 5 direct bij de horens te pakken en ze voor te zijn. Echte releasedata zijn uiteraard nog niet bekend. Er wordt namelijk de nadruk gelegd op de gebruikte AMD Zen 2 en Navi architectuur, Ray Tracing, het gebruik van een speciale SSD om laadtijden nagenoeg verleden tijd te maken, GDDR6 geheugen, 8K en tot 120 fps gaming.

Waar niet over gesproken is is backwards compatibility. Vooralsnog is de verwachting dat Xbox Scarlet overweg kan met alle games die op de Xbox One gespeeld kan worden. Wel geeft Spencer aan dat het team dat aan Project Scarlet werkt o.a. ook de 360 compatibility voor de Xbox One mogelijk heeft gemaakt. Tevens benadrukt hij dat dat team ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Xbox One X.
Verder wordt er gepraat over de Xcloud. Naast het gebruikelijke abonnement via een datacenter kan deze ook gratis vanaf eigen console gebruikt worden. De dienst wordt gelanceerd in oktober.
xbox

Xbox Game Pass for PC

100 games. Volgens de Microsoft Store zal de Game Pass for PC zal €3,99 per maand kosten. Net als de standaard Game Pass krijg je de eerste maand voor slechts één euro. De Xbox Game Pass Ultimate zal de versie voor PC gratis bevatten. Voor de prijs van €14,99 krijg je dus de standaard Game Pass met Xbox Live Gold en nu dus ook Game Pass for PC. De beta is per direct gestart.

Bekijk hier de volledige persconferentie:

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →