29 februari 2024

LEC: Fnatic en G2 Esports beginnen goed aan de split

De LEC summer split is begonnen. Afgelopen weekend werd de eerste week gespeeld. Fnatic en G2 Esports beginnen met de volle winst aan de nieuwe split. Een geruststelling voor de fans van Fnatic. Want de start van de spring split verliep niet erg succesvol voor Fnatic. Dit keer was Fnatic als de kippen erbij en versloeg het SK Gaming en Misfits Gaming.

LEC Photo’s credits to LoLEsports and Riot Games
De LEC kende naast Fnatic nog een team dat ongeslagen de eerste week door kwam. Niet geheel verrassend is dat G2 Esports. De winnaars van MSI en spring split lieten hun dominatie wederom zien in de eerste twee games. Splyce werd eenvoudig aan de kant gezet. Maar tegen de finalist van spring split Origen moest G2 Esports iets harder aan de bak. Desondanks het goede spel van Origen, versloeg het ijzersterke G2 Esports Origen in de late game.
Onder Fnatic en G2 Esports vinden we de zes teams terug die zowel wonnen als verloren in de eerste week. Daaronder vinden we de twee teams die nog niks wisten te winnen. En verrassend genoeg zit daar team Vitality bij. Sinds de toevoeging van Mowgli ziet Vitality er een stuk slechter uit dan vorig seizoen met Kikis. Mowgli wordt regelmatig eruit gespeeld door de junglers van de andere teams. Excel Esports voegt zich bij Vitality onderaan de ranglijst. Maar Excel had zo maar bij Fnatic of G2 Esports kunnen staan. De games gingen net aan verloren in de late game.

Uitslagen en stand week 1 LEC

G2 Esports Splyce
Schalke 04 Excel Esports
Vitality Origen
Rogue Misfits Gaming
Fnatic SK Gaming
Excel Esports Rogue
SK gaming Schalke 04
Splyce Vitality
Misfits Gaming Fnatic
Origen G2 Esports

 

Stand in de LEC
1 Fnatic 2-0
G2 Esports 2-0
3 SK Gaming 1-1
Origen 1-1
Rogue 1-1
Misfits Gaming 1-1
Schalke 04 1-1
Splyce 1-1
9 Excel Esports 0-2
Vitality 0-2

Games gemist? Klik dan hier. Voor de voorbeschouwing van week één klik je hier.

LEC Photo’s credits to LoLEsports and Riot Games