14 april 2024

E3 2019: nieuwe informatie over Doom Eternal

Na ruim een jaar wachten hebben we meer informatie over Doom Eternal. Bethesda Softworks heeft niet alleen een release datum aangekondigd maar hebben ook nieuwe trailers gedropt!

Aarde staat op het punt om te breken want Hell neemt het over. De laatste redding van de mensheid is Doomguy natuurlijk. Doom Eternal heeft een unieke level design ten opzichte van zijn voorganger. Elke beslissing die jij maakt heeft impact op het gevecht tussen jouw en demonen. Bekijk hieronder het lang verwachte vervolg van Doom geproduceerd door id Software.

In de gameplay trailer valt te zien hoe de game gespeeld wordt. Vergeleken met Doom (2016) zit het grootste verschil in map design en het feit dat Doomguy nu enkele abilities erbij heeft gekregen. Ook zit de nieuwe Doom weer vol met moddervette soundtracks gemaakt door Mick Gordon. Verder krijgen we een paar korte blikken op een van de nieuwe demonen zoals de Marauder.
Ook heeft Doom Eternal eindelijk zijn release datum gekregen; op 22 november zal hij beschikbaar worden voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Het spel zal ook een collector’s edition krijgen waarbij een lifesize Doomguy Helm bij zit die je daadwerkelijk op kan doen. Zo kun jij je ook een beetje onverwoestbaar voelen.


Doom Eternal krijgt ook een algehele nieuwe multiplayer modus genaamd Battlemode. In deze nieuwe 3-speler multiplayer modus neemt één Doomguy het op tegen twee demonen. Hierbij kun je allerlei demonen spelen om de “bad guy” uit te schakelen. Een nieuwe manier om Doom Eternal te beleven.

Bekijk onze andere artikelen over E3 en Bethesda zoals alle nieuwtjes die Zenimax te brengen had.