7 december 2023

Shenmue 3 exclusief verkrijgbaar in de Epic Store voor PC

Net als voorgaande jaren was de PC Gamig Show weer van de partij tijdens de E3 persconferenties. Dit jaar werd de show gesponsord door niemand minder dan de Epic Games Store. PC gamers gingen hierdoor met enkele dubbele gevoelens de show tegemoet.

Wat velen vreesde is waarheid gebleken. Aangezien dé show voor PC gamers wordt gesponsord door Epic Games Store, mag je natuurlijk verwachten dat deze sponsor even zijn koppie komt laten zien tijdens de show. Dit is zeker zo gebleken in de vorm van een Shenmue 3 aankondiging. De game verschijnt weliswaar op 19 november voor Playstation 4 en PC, maar op PC enkel via de Epic Games Store. De game zal niet verschijnen op Steam, ook niet volgend jaar november.
Het lijkt er op dat deze deal met Epic Games vlak voor of zelfs tijdens E3 is gemaakt. Velen websites waaronder de Steam Store zelf adverteerde nog dat de game opkomst was naar Steam. Deze meldingen zijn deels als verwijderd, of zullen binnenkort ongetwijfeld worden gewijzigd. Er leek eerst spraken te zijn van een timed exclusive, zoals we hebben gezien bij Borderlands 3. Een grotere zak met geld heeft Deep Silver waarschijnlijk anders doen denken over een mogelijke Steam release.


Indien je een fysiek exemplaar hebt gereserveerd (via Kickstarter bijvoorbeeld), betekend dit dat je een Epic Games Store key krijgt meegeleverd voor Shenmue 3, in plaats van een Steam Key. De game zal niet op Steam verschijnen, ook niet voor Kickstarter supporters.
De backlash op het internet is enorm omtrent dit besluit. De geruchten gaan nu de rondte dat het wellicht toch om een timed exclusive gaat om verdere backlash op de Epic Games Store te vermijden. Het zal nog moeten blijken. Het is in ieder geval zeker dat de game dit jaar niet meer zal verschijnen voor het Steam platform.
Ga jij in november aan de slag met Shenmue 3?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →