24 september 2020

LEC: Speelweek 2 in de summer split

Morgenavond gaat de summer split van de LEC verder met hun tweede week. G2 Esports en Fnatic wonnen vorige week beide hun games. Gaan zij deze goede start een goed vervolg geven?

Fnatic neemt het in de LEC op tegen Origen en Schalke 04. Op papier zou dit twee hele leuke games kunnen worden. Origen bood G2 Esports vorige week aardig wat weerstand, maar kunnen ze dat deze week ook bieden tegen Fnatic? Schalke 04 speelde zeer wisselvallig. Voor Fnatic zou Schalke 04 de makkelijkere tegenstander zijn dit weekend. G2 Esports neemt het op tegen SK Gaming en Vitality. Beide teams zouden geen probleem moeten zijn voor G2 Esports. Maar wellicht kan één van de teams wel stunten door een win te pakken tegen het sterke G2 Esports.
Naast de twee koplopers hebben we nog een hele rijtje teams die vorige week wonnen en verloren in de LEC. Als we dan kijken naar de wat ‘boeiendere’ games dan hebben we bijvoorbeeld Splyce tegen Schalke 04. Maar ook Origen tegen Misfits Gaming kan een leuke game worden. Vitality en Excel Esports zijn beide nog op zoek naar hun eerste game. Excel Esports zag er in de eerste week best goed uit maar wist niet in de late game het goede spel om te zetten in een winst. Met tegenstanders als Misfits Gaming en Splyce zou het mogelijk kunnen zijn om hun eerste winst op het bord te zetten.
Vitality echter zien we nog niet gauw winnen. Hun speelden zeer ondermaats in de eerste week. Met games tegen G2 Esports en Rogue wordt het ook deze week een moeilijk verhaal om een game te winnen. En als ze het zouden doen dan zal het tegen Rogue moeten.

Misfits Gaming Excel Esports
Rogue Vitality
Fnatic Origen
Splyce Schalke 04
G2 Esports SK Gaming
Excel Esports Splyce
SK Gaming Rogue
Origen Misfits Gaming
Schalke 04 Fnatic
Vitality G2 Esports