5 februari 2023

Alien: Isolation komt naar de Nintendo Switch

Feral Interactive heeft vandaag aangekondigd dat Alien: Isolation, de AAA survival horror game, uit gaat komen voor de Nintendo Switch.

Oorspronkelijk ontwikkeld door Creative Assembly en gepubliceerd door SEGA. Alien: Isolation won meerdere prijzen en werd alom geprezen voor zijn gespannen, atmosferische gameplay en trouw aan de productiewaarden van de iconische film van 20th Century Fox genaamd: Alien.

De game heeft een origineel verhaal dat zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in de film afspeelt. Spelers nemen de rol aan van Ellen Ripley’s dochter Amanda. Zij probeert de waarheid achter de verdwijning van haar moeder te ontdekken. Aan boord van het afgelegen ruimtestation Sevastopol moeten spelers met een paar wanhopige overlevenden uit het zicht proberen te blijven en hun verstand gebruiken om te overleven terwijl ze worden gestalkt door de altijd aanwezige, onhoudbare Alien.

Sevastopol Station is een groot labyrint met honderden verborgen voorwerpen die aanwijzingen geven over de catastrofale achteruitgang van het station. Terwijl ze verkennen, kruipen spelers door luchtroosters, zoeken ze naar schuilplaatsen en resources en gebruiken ze technologie in een leven-en-doodstrijd om de angstaanjagende Alien te slim af te zijn, wiens onvoorspelbare, dynamische gedrag evolueert na elke ontmoeting.
Alien: Isolation op Nintendo Switch bevat technologieën zoals gyroscopisch richten en HD rumble. Allemaal om spelers onder te dompelen in de angstaanjagende wereld waar ze de game ook spelen.