26 mei 2024

Backwards compatibility bevestigd voor Project Scarlet

Microsoft’s volgende console, nu nog Scarlet genaamd, zal alle games kunnen draaien die ook gespeeld kunnen worden op Xbox One.

Zo leren we uit een filmpje dat gaat over de evolutie van Backward Compatibility op Xbox One. Dit houdt dus niet alleen in dat alle Xbox One games op Project Scarlet gespeeld kunnen worden, maar ook alle 600 Xbox en Xbox 360 games die geschikt zijn gemaakt voor Xbox One.

Het doel van het team is om elke game die nu je speelt op Xbox One te laten werken op het Scarlet apparaat.

Het verzekeren dat elke game die draait op Xbox One geweldig draait op Scarlet vraagt kost waanzinnige toewijding en veel tijd van ons team.

Sony heeft onlangs ook bevestigd PlayStation 4 compatibility toe te voegen aan de PlayStation 5. Hiervoor is, in tegenstelling tot Scarlet, PlayStation 4 hardware deels ingebakken in de architectuur van de PlayStation 5. Dit is vergelijkbaar met methodes waarmee Sony in het verleden backwards compatibility heeft aangeboden. In de PlayStation 2 was de PlayStation CPU verwerkt die ook dienst deed als I/O chip. De eerste ‘Phat’ PlayStation 3 maakte ook deels gebruik van PlayStation 2 hardware.
scarlet
E3 2019: Eerste details opvolger Xbox One
Microsoft Xbox wilt iedere 3 maanden een Exclusive

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →