30 mei 2024

E3 Coliseum: Een uur lange demo van The Outer Worlds

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment heeft tijdens het E3 coliseum een uitgebreide gameplaydemonstratie gegeven van hun opkomende game The Outer Worlds.

Er werd een volledige missie gespeeld en de ontwikkelaars gaven ondertussen uitleg over wat er gebeurde. Een video van de demonstratie is hieronder te bekijken.
In de demo krijgt de speler upgrades die verschillende vaardigheden kunnen verbeteren. Met de leiderschapsvaardigheden kunnen spelers hun teamgenoten beter aansturen en worden zij ook sterker. Het is daarbij ook mogelijk om teamgenoten die door de computer worden bestuurd deze leiderschap-skill te geven.
De sci-fi rpg verschijnt op 25 oktober 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4, zo werd tijdens E3 aangekondigd. In het spel verkent de speler een ruimtekolonie en ontwikkelt het verhaal zich op basis van de keuzes die de speler maakt. De ontwikkelaar geeft naast het nieuws bovendien een verdere indruk van de game met een trailer.
Het verhaal staat in het teken van de wetenschapper Phineas Wells, die de ’tweede golf van kolonisten’ wil laten ontwaken uit een kunstmatige slaap. Dit verhaal verloopt lineair, maar het gevolgde pad wordt beïnvloed door de keuzes van de speler.
The Outer Worlds zal op 25 Oktober verschijnen in de winkel.
Wat is jou mening van de game? De meningen lopen momenteel heel erg verschillend op, de een noemt het de Fallout killer en de ander een complete zielloze flop. Laat het horen in de comments