26 mei 2024

Game Freak: Alle Pokémon toevoegen in toekomstige games is moeilijk

De producent van Pokémon Sword en Shield zegt dat het lastig is om alle Pokémon toe te voegen in toekomstige game titels. Dit is een vervolg op het eerder bekende nieuws dat Pokémon Sword en Shield niet alle Pokémon zullen krijgen.

Het is de eerste keer sinds Game Freak een game uit brengt waarin je “Gotta catch ‘em all” niet geldt. De eerste Nintendo Switch titel in de hoofdlijn van de franchise zal niet alle monstertjes bevatten. In Sword en Shield zal je de complete Galar regio gaan ontdekken. Alle Pokémon uit deze regio kan je vangen. Wezens uit voorgaande delen zullen ook terugkeren, maar niet allemaal. Dat is voor het eerst. Voorgaande titels gingen uit van een regionale dex, met de desbetreffende wezens van die regio erin en een nationale dex, met de voorgaande wezens erin.
Sun en Moon bevatte ook niet alle Pokémon, maar je kon wél alle voorgaande wezens overzetten naar de game. Ook deze feature zal niet volledig ondersteund worden in Sword en Shield. Daarbij meldt de producent Junichi Masuda Dat het voor de toekomstige games ook lastig gaat worden om alle wezens te behouden en ze waarschijnlijk de trend in Sword en Shield gaan voortzetten.

Masuda over de beslissing

“The total number of Pokémon has exceeded 1,000, including new and existing Pokémon. As a result, it has become extremely difficult to make Pokémon with a new personality play an active part and to balance them, both in terms of graphical quality and also in terms of battle.” Verteld hij.
“That is the reason for this decision, and we have decided that it is difficult to make all Pokémon appear in future works.
“This decision is personally sad.” Voegt hij er aan toe. “Of course, I wanted to be able to bring all Pokemon if I could do it, but it was also a decision that I had to make some day. In the end, I had no choice but to choose quality.”

Game Freak is op dit moment nog in twijfel om meer oudere wezens toe te voegen. Deze verschijnen  dan via DLC. Pokémon Sword en Shield zullen vanaf 15 november exclusief verkrijgbaar zijn voor Nintendo Switch. Ga jij aan de slag met de nieuwe generatie?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →