15 april 2024

LEC: G2 Esports en Fnatic dominant aan de leiding

In de LEC is er na de tweede week weinig veranderd in de stand. Zowel Fnatic als G2 Esports wonnen wederom hun beide games en staan daarmee nog steeds ongeslagen bovenaan. Beide teams lieten op hun eigen manier hun dominantie zien.  Fnatic won hun games gecontroleerd en met discipline. G2 Esports won hun games vooral door hun individuele skill en plezier voor het spelletje. We kunnen dan ook niet wachten tot deze twee teams tegenover elkaar staan.

De LEC is slechts twee weken onderweg maar de verhoudingen onderling beginnen langzaam vorm te krijgen. Op dit moment is het G2 Esports en Fnatic gevolgd door een club van zes teams die heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Onderaan de ladder zien we nog steeds de twee teams die worstelen in de summer split. Vitality en Excel Esports blijven te kort komen om hun games te winnen. Excel Esports mist voornamelijk in de late game het vermogen om games te winnen. Tot aan de mid game kan Excel Esports in elke game meekomen maar verliest het dan uiteindelijk als het erop aan komt.
Vitality zit zwaar in de problemen. Niemand van het team kan opstaan om games te winnen. Enige hoop voor Vitality is Cabochard. De toplaner is de enige van het team die op zijn niveau speelt. De andere vier spelers kunnen maar niet in vorm komen. Kan Vitality nog games winnen in de LEC? Of stevent het af op een zwaar teleurstellend jaar? Zoals het er nu naar uitziet zal het laatste zeker het geval zijn.

Uitslagen en stand LEC week 2

Misfits Gaming Excel Esports
Rogue Vitality
Fnatic Origen
Splyce Schalke 04
G2 Esports SK Gaming
Excel Esports Splyce
SK Gaming Rogue
Origen Misfits Gaming
Schalke 04 Fnatic
Vitality G2 Esports
Stand week 2
1 Fnatic 4-0
G2 Esports 4-0
3 SK Gaming 2-2
Origen 2-2
Rogue 2-2
Misfits Gaming 2-2
Schalke 04 2-2
Splyce 2-2
9 Excel Esports 0-4
Vitality 0-4