Mini Review: Forza Horizon 4 Lego Speed Champions

Waar de eerste expansion voor Forza Horizon 4 vrij snel na de release van de game volgde zou de tweede een half jaar op zich laten wachten. Was het het wachten waard?

In de basis blijft het natuurlijk Forza Horizon 4 (review kun je hier lezen), verwacht dus geen spectaculaire veranderingen. Ondanks dat voelt het wel echt als een uitbreiding en niet een aanvulling die op zich al in de game had kunnen zitten. Vanaf Forza Horizon 2 krijg je, op ééntje na, bij elke uitbreiding ook een nieuwe map om te verkennen. Uiteraard is deze map niet zo groot als de base game maar als ik moet schatten zal deze, net als Fortune Island, ongeveer één derde van dat formaat zijn.

De tweede uitbreiding van Forza Horizon 3 draait om Hot Wheels en in deze uitbreiding is speelgoed weer het thema. Iedereen kent natuurlijk Lego. Het is alsof iemand een Lego wereld heeft gemaakt en me vervolgens met een verkleinstraal in deze wereld heeft gezet. Je mag even proeven van een Lego Mclaren Senna en krijgt vervolgens een Lego Mini. Later kun je andere auto’s gemaakt van Lego vrijspelen. Uiteraard kun je nog steeds alle andere auto’s uit je garage gebruiken. In een Lego wagentje verandert je karakter ook in een Lego poppetje wat ik een leuk detail vind.

De map is opgedeeld in een paar gebieden zoals Jurassic Graveyard, Redbeards Retreat en Super Mega Awesome Adventure Stunt Park. 90% van de wereld bestaat uit Lego en deze gebieden laten mooi de verschillende thema’s Lego zien. Wat ik heb gezien tijdens het rondrijden zijn veel van de bouwwerken op de map gebaseerd op echte bouwsets die je kan kopen en de details zijn schitterend. Waar dat al allemaal schitterend gemaakt is, zijn ze met de auto’s nog een stap verder gegaan. De glans van de blokjes en de stickertjes zijn indrukwekkend en de binnenkant van de blokjes bevatten zelfs de copyright tekst van Lego. Ook schade aan de wagen vertaalt zich in het verliezen van blokjes. Schitterend gerenderd met een prachtig oog voor detail.
forza
De evenementen in Forza Horizon 4 Lego Speed Champions (wat een mond vol) zijn grotendeels van dezelfde smaak als de base-game. Met dit nieuwe thema zijn er uiteraard wel wat nieuwigheden meegekomen. Je krijgt de mogelijkheid om met elke race en andere bezigheden Lego blokjes te verzamelen. Met deze blokjes kun je vervolgens nieuwe auto’s en uitbreidingen voor je huis bouwen. Ik zeg dan wel bouwen maar dit betekent eigenlijk gewoon vrijspelen. Het is buiten het thema allemaal niet zo heel bijzonder. Maar iets hoeft niet altijd bijzonder te zijn om leuk te zijn.

Verdict

Uiteindelijk is het gewoon dikke fun om deze uitbreiding te spelen. Ik ben fanatiek racer en speel veel racegames. De meeste race games speel ik het grootste deel van de events en dan ben ik er klaar mee. Zowel Forza Motorsport als Horizon kan ik blijven spelen. In tegenstelling tot Forza Motorsport speel je niet zo actief op bijvoorbeeld rondetijden. Zo heb je na een uur of 40 wel alles gezien en ben je de events aan het rouleren. Uitbreidingen als Fortune Island en Lego Speed Champions brengen dan weer de nodige nieuwe maps en events. Het Lego thema is wat dat betreft gewoon een hele vette extra. Forza Horizon 4 Lego Speed Champions is dan ook een must have voor elke eigenaar van Forza Horizon 4. EVERYTHING IS AWESOME!

Forza Horizon 4 Lego Speed Champions kun je hier aanschaffen, of als onderdeel van de Expansion Bundle of Ultimate uitbreiding.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation