26 september 2023

LCS: Strijden voor de koppositie in de summer split

De koppositie van OpTic Gaming in de LCS was van korte duur. In de vuurproef week voor OpTic Gaming kwam het ernstig te kort in de games tegen Cloud9 en Team Liquid. Beide teams versloegen OpTic Gaming en zette het team weer met beide benen op de grond. Dankzij deze verloren games wisten maar liefst vijf teams op gelijke hoogte te komen met OpTic Gaming.

De strijd in de summer split van de LCS ligt weer helemaal open. Zes teams gaan aan de leiding Grote verliezer van de week is zoals we hier boven hebben beschreven OpTic Gaming. Team Liquid deed weer wat ze moesten doen en wonnen hun games. TSM won eveneens hun games. Zowel de klassieker tegen Cloud9 als tegen Clutch Gaming werd er winst geboekt. Maar de meest bijzondere winst uit week drie is dan toch die van 100 Thieves. Eindelijk na vijf games worstelen wist het team een game te winnen. En dit voelde als een ware bevrijding voor het team. Echo Fox werd in een zinderende game verslagen.

Uitslagen en stand LCS week 3

Team Liquid FlyQuest
Cloud9 OpTic Gaming
CLG Echo Fox
Clutch Gaming TSM
100 Thieves Golden Guardians
OpTic Gaming Team Liquid
Echo Fox 100 Thieves
TSM Cloud9
FlyQuest Clutch Gaming
Golden Guardians CLG
Stand LCS week 3 summer split
1 TSM 4-2
Cloud9 4-2
CLG 4-2
Team Liquid 4-2
Golden Guardians 4-2
OpTic Gaming 4-2
7 Clutch Gaming 3-3
8 Echo Fox 1-5
FlyQuest 1-5
100 Thieves 1-5

Speelweek 4

In de vierde speelweek van de summer split wacht er voor OpTic Gaming nog een test. Zij nemen het op tegen TSM die op een winning streak zijn. Voor 100 Thieves zit er ook nog een win kans in de LCS. Zij spelen tegen directe concurrent Echo Fox die dezelfde plek als hun deelt.

Team Liquid Golden Guardians
TSM OpTic Gaming
100 Thieves Cloud9
CLG FlyQuest
Echo Fox Clutch Gaming
Cloud9 CLG
FlyQuest 100 Thieves
Clutch Gaming Team Liquid
Golden Guardians TSM
OpTic Gaming Echo Fox