26 februari 2024

Luigi's Mansion 3: Betere bosses, meer puzzels en vrij exploreren

Luigi’s Mansion 3 belooft een flinke stap in de goede richting te zijn. Dit blijkt na een Kotaku interview met de ontwikkelaars van de game. Next Level Games zullen zorgen voor meer unieke boss fights, meer puzzels en vrije exploratie, met hier en daar wat haken en ogen.

Luigi’s Mansion: Dark Moon, alhoewel goed verkocht, kreeg enorm veel kritiek van de fans. Het lijkt er op dat Nintendo zich niet laat blinderen door de verkoopcijfers, maar door de groene papiertjes heen kijkt naar de kritiekpunten. Zover we mogen lezen worden deze hard aangepakt in het derde deel van Luigi’s Mansion.

Gooigi

Om te beginnen nemen we een kijkje naar Gooigi. De flubber-variant van Luigi zal een nieuwe manier van puzzelen introduceren voor jou, of je mede-speler. Gooigi kan plaatsen verkennen die Luigi niet kan bereiken, een compleet nieuwe toevoeging voor de franchise.
gooigi

Het hotel

Vrij exploreren zal in tegenstelling tot de missie-structuur uit het voorgaande deel de manier worden waarop je aan de slag gaat met Luigi’s Mansion 3. Je kunt op je eigen inzicht het hotel gaan afspeuren, maar je moet wel eerst de juiste verdieping vrijspelen. Zodra je een verdieping vrij speelt, ben je vrij om deze op je eigen manier te ontdekken. De manier waarop hotels zijn ingedeeld zorgt voor een bepaalde manier van navigatie waar spelers makkelijk aan kunnen wennen. Indien je je bevind in kamer 102 is het logisch dat kamer 202 direct boven je ligt. Dit maakt het oplossen van bepaalde puzzels makkelijker waarbij je bijvoorbeeld een waterlekkage kunt traceren door gebruik te maken van kamernummers.

Bossfights

De ontwikkelaars hadden graag meer en unieke bossfights in Luigi’s Mansion 2 gestopt, maar dat ging simpelweg niet. Aangezien dat nu op de Nintendo Switch wél mogelijk is, wordt daar gretig gebruik van gemaakt.

More than anything we really wanted to put those unique bosses in the second one and we couldn’t,” Verteld Ikebata, “so that’s why we’ve put so many of them in the third one.”

Luigi’s Mansion 3 heeft nog geen release datum, maar zal dit jaar nog verschijnen voor Nintendo Switch. Wij gokken op een releasedatum rond Halloween!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →