26 mei 2024

LEC: Week 3 Clash van Fnatic en G2 Esports

Komende weekend gaan we dan eindelijk een verlies zien van Fnatic of G2 Esports in de LEC. Want beide teams zullen vrijdagavond in de game of the week tegen elkaar aantreden. Beide teams verkeren in een prima vorm. Wie gaat de koppositie voor zichzelf claimen na dit weekend? Het gedisciplineerde Fnatic of het creatieve en onvoorspelbare G2 Esports?

Fnatic en G2 Esports zijn nog steeds ongeslagen tijdens de summer split. Één van de twee teams gaat vrijdag deze status inleveren. De dag erna zal het een redelijk makkelijke dag voor beide teams worden. Ze nemen het dan op tegen de laagvliegers Rogue en Excel Esports. Verder zien we op zaterdag nog het treffen tussen Origen en Splyce. Beide teams streden in de spring split lange tijd om de twee plaats. Nu zijn het elkaars directe concurrenten voor de derde plek.
In de strijd om de derde plek zijn er nog een aantal games van belang deze week in de LEC. Rogue speelt tegen Splyce, Schalke 04 neemt het op tegen Misfits Gaming en Origen. SK Gaming mag tegen Misfits Gaming aantreden. Al deze teams zijn met elkaar in strijd verwikkeld om de derde plek. Excel Esports en Vitality zijn nog naarstig op zoek naar hun eerste overwinning. Vrijdag spelen ze tegen elkaar en zal één van de team dan eindelijk hun eerste winst op het bord zetten. Zaterdag ziet het er minder rooskleurig uit voor beide teams. Excel Esports speelt dan tegen het sterke Fnatic. Vitality zal het iets makkelijker krijgen met SK Gaming.

Speelweek 3 LEC summer split

Excel Esports Vitality
Splyce Rogue
Schalke 04 Origen
SK Gaming Misfits Gaming
G2 Esports Fnatic
Vitality SK Gaming
Misfits Gaming Schalke 04
Origen Splyce
Fnatic Excel Esports
Rogue G2 Esports

Na de derde speelweek gaat de LEC er even tussen uit. Want dan is het tijd voor RIFT RIVALS!