28 september 2023

LCS: Is 100 Thieves bezig met een comeback?

Een wonder in de summer split van de LCS. 100 Thieves wist na drie weken van verlies, de cyclus te doorbreken en won verrassend beide games. De verrassing begon tegen Cloud9. Waar iedereen dacht aan een gemakkelijke overwinning voor Cloud9, was het 100 Thieves die iedereen deed verbazen. Maar daar hield het niet bij op ook concurrent FlyQuest werd verslagen. Is dit de wederopstanding van 100 Thievs?

Met recht word er gesproken over de winsten van 100 Thieves in de LCS. Maar er zijn nog negen andere teams die aan de bak mochten. Zo ook Team Liquid, zij wonnen hun games tegen Golden Guardians en Clutch Gaming. Daarmee herpakken ze de leiding in de summer split. TSM wist niet te winnen van OpTic Gaming maar wel hun game tegen Golden Guardians. OpTic Gaming op hun beurt wonnen niet van Echo Fox.
CLG en Cloud9 wisten eveneens hun beide games niet te winnen. CLG verloor van Cloud9 en won van FlyQuest. Cloud9 die dan won van CLG verloor verrassend van 100 Thieves. Hiermee konden ze voor nu Team Liquid niet bij houden in de strijd om de koppositie. FlyQuest moet zich nu inmiddels wel ernstig zorgen gaan maken. Nu dat 100 Thieves weer begint te winnen staan zij met slechts één winst onderaan de lijst.

Uitslag en stand speelweek 4 LCS

Team Liquid Golden Guardians
TSM OpTic Gaming
100 Thieves Cloud9
CLG FlyQuest
Echo Fox Clutch Gaming
Cloud9 CLG
FlyQuest 100 Thieves
Clutch Gaming Team Liquid
Golden Guardians TSM
OpTic Gaming Echo Fox
Stand LCS week 4
1 Team Liquid 6-2
2 TSM 5-3
Cloud9 5-3
CLG 5-3
OpTic Gaming 5-3
6 Golden Guardians 4-4
Clutch Gaming 4-4
8 100 Thieves 3-5
9 Echo Fox 2-6
10 FlyQuest 1-7

Komende twee weken zal er geen LCS zijn vanwege Rift Rivals. TSM, Cloud9 en Team Liquid zullen dan aantreden tegen de drie teams uit Europa. De andere teams krijgen twee weken rust om te werken aan het team alvorens de summer split weer verder gaat.