23 september 2023

Summer Games Done Quick is weer begonnen

De zomer editie van Games Done Quick is afgelopen zondag van start gegaan. Het evenement, dat Summer Games Done Quick heet, is een speedrun event waarmee geld opgehaald wordt voor een goed doel. Het goede doel dat de zomer editie steunt is Doctors without Borders.

Het Summer Games Done Quick evenement is afgelopen weekend van start gegaan. Het event is op zondag begonnen met een speedrun van Spyro Reignited Trilogy. Het evenement is een samenwerking van speedrunners om geld op te halen voor een goed doel. Elke editie van Games Done Quick kiest een specifiek goed doel en gaat dan spellen speedrunnen en streamen om geld op te halen. Het geld dat opgehaald wordt komt vanuit donaties, subscribers en bits. Het goede doel dat het Summer Games Done Quick evenement dit jaar steunt is Doctors without Borders. Deze organisatie biedt medische hulp aan voor landen, waar conflicten plaatsvinden of medische hulp niet aanwezig is.

Het Summer Games Done Quick evenement duurt elk jaar één week. Het is dit jaar op 23 juni begonnen en zal tot en met 30 juni duren. Als je wilt weten welke game op welk tijdstip gespeeld wordt, kun je terecht op hun website. Op de website kun je ook vinden hoe je kunt doneren aan het evenement. Als je de stream van het evenement wilt bekijken, kun je terecht op hun Twitch-pagina. Daarnaast kun je op hun YouTube-pagina oude video’s terugkijken. Als je dus je favoriete speedrun gemist hebt, kun je hem altijd nog terugkijken.
De zomer editie van Games Done Quick heeft vorig jaar meer dan 2 miljoen dollar opgehaald tijdens het evenement. In de introductie van de editie van dit jaar geeft de vertegenwoordiger van Doctors without Borders aan dat hij hoopt dat dit jaar de 3 miljoen bereikt gaat worden. De organisatie van de speedrunners heeft namelijk al meerdere keren gedoneerd aan Doctors without Borders bij vorige edities en haalde daarmee al meer dan 7 miljoen dollar op. Met de 3 miljoen extra dit jaar zal dan wel liefst de 10 miljoen gepasseerd worden.