15 april 2024

Intel en Microsoft blijven Huawei ondersteunen

Microsoft en Intel zijn nog lang niet klaar met het controversiële bedrijf Huawei. Het bedrijf werd door meerdere bedrijven volledig geboycot, maar de twee grote namen zijn nog niet klaar met de Chinese grootmacht.

Microsoft heeft namelijk een legale manier gevonden om softwareupdates te mogen blijven verstrekken naar Huawei. Hoe ze dit gedaan hebben blijft achter de schermen, wat ook logisch is, gezien het anders misschien tegen Microsoft gebruikt zou kunnen worden. We hebben het dan niet alleen over beveilingsupdates, maar ook over de daadwerkelijke Windows-updates. Houdt er rekening mee dat dit nieuws alleen geld voor bestaande Huawei modellen. Intel en Microsoft mogen geen nieuwe series meer ondersteunen. Hierom word verdere productie voor de Huawei Matebook serie volledig geschrapt.
Huawei Matebook X Pro
Ook Intel blijft drivers bieden naar het bedrijf. Dus, alle bestaande modellen blijven de drivers ontvangen, maar eventueel toekomstige modellen niet. Of Huawei ooit nog laptops gaat maken is dan natuurlijk maar de vraag. Het is vrij zonde, gezien de Matebook X Pro 2018 waarschijnlijk de beste Windows ultrabook is van dat jaar. Dit omdat het scherm van bijna 600 nits nog scherper en helderder is dan die van een Macbook Pro 13”. Buiten dat had de laptop een touchscreen en kon er tot een i7 quad-core processor met 16gb werkgeheugen in. Dit in combinatie met de GeForce MX150 zorgde voor een goede all-round portable ultrabook.
Dit is natuurlijk een mondje vol, maar gezien het feit dat de 2018 versie al zo voor lag op competitie, zou de 2019 versie zomaar weer een stapje verder kunnen zijn gegaan. De Matebook X Pro 2019 zou de nieuwe Whiskey Lake processoren hebben gehad in combinatie met de GeForce MX250. Zonde dus, gezien dit de perfecte Macbook voor Windows was geworden.
Wat vinden jullie? Laat het weten in de reacties hier beneden! Wij zijn benieuwd naar jullie mening over dit langlopende onderwerp. 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →